• DOLAR 32.585
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2460.423
  • ...
"PKK`nin Susa`dakİ katliamın hedefi bölgede İslam`ın nurunu söndürmekti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Susa köyünde 26 Haziran 1992 tarihinde PKK`liler tarafından köy camisi basılarak katledilen 10 Müslümanı yakından tanıyan Nihat Canpolat şehitler hakkında İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) önemli bilgiler verdi.

Söz konusu olayda şehit olan Müslümanları yakından tanıdığını belirten Nihat Canpolat, “PKK bu katliamla bölgede İslam nurunu söndüreceğini zannediyordu. Ama Rabbimiz şehid kanlarının da bereketiyle bu bölge, İslam nurunun hamisi oldu.” dedi.

“Şehidler sıradan insanlar değildi”

Susa şehitlerinin sıradan insanlar olmadıklarını, hepsinin de ilimde kendilerini yetiştirmiş kişiler olduğunu, Susa şehitleri denilince sıradan köylüler anlaşılmaması gerektiğine vurgu yapan Canpolat, “Susa şehitleri denildiğinde, sıradan köylüler anlaşılmasın. Hepsi de kendilerini yetiştirip ilmi ve ahlaki anlamda belli bir seviyeye gelmiş insanlardı. Büyük İslam mütefekkirlerinin kitaplarını okuyor, Seyyid Kutup, Hasan El Benna, Ramazan El Buti gibi alimlerin ilminden istifade ederek kendilerini yetiştirmiş ve bununla da yetinmeyip, dost ve akrabalarına da İslam`ın güzelliklerini anlatmışlardı.  Nihayet şehadete yürüdükleri gece İslami sohbet yapıyorlardı. Allah`u Teâlâ onlardan razı olacak ki en şerefli makam olan şehadet ile onları mükâfatlandırdı.” şeklinde konuştu.

“İslami gayretlerinden dolayı şehit edildiler”

Susa şehidlerinin İslami gayretlerinden dolayı şehid edildiklerini dile getiren Canpolat, “Onların İslami çaba ve gayretlerini gören zalimler onları Susa Camii`nin içinden çıkararak avluda haince şehid ettiler. Bu kardeşlerimizden Adnan, Meki ve Zeki okulların tatil olduğu yaz aylarında bile Silvan`daki sohbetlere geliyor ve kendilerini en güzel şekilde yetiştirmeye çalışıyorlardı.” ifadelerini kullandı.

“İslam`ın nurunu bu bölgede söndüreceklerini zannettiler”

Bölgede İslam`ın nurunu söndürmeye çalışırken, Müslüman halkın her geçen gün şehitlerine daha fazla sahip çıktığının altını çizen Canpolat, “İşte böylesine şuurlu olan aziz İslam evlatlarını şehid etmekle İslam`ın nurunu bölgede sileceklerini zanneden mürtetler, kısa bir zaman sonra binlerce insanın Susa`ya akın akın giderek şehitleri ziyaret ettiklerini gördüklerinde farklı kulpar peşine düştüler. Nice komplolar kurdular. İkinci Susa olayı gibi. Ama Allah`ın hesabı zalimlerin hesabını alt üst etti. Şehidlerin kanlarının bereketi ile bu topraklarda Müslüman halk her geçen gün şehidlerine daha çok sahip çıkıyor.” dedi.      (Murat Dalgın-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir