• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Yerinden çıkan Serum kelebeği bebeğin elini çürüttü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nden tedavi gördüğü sırada eline yerleştirilen serum kelebeğinin yerinden çıkması ile derinin altına sızan ilaçtan dolayı elinde çürüme meydana gelen bebeğin ailesi, sorumlular hakkına şikâyetçi olduklarını söyleyerek bu durumun bir sorumsuzluk örneği olduğunu söyledi.

Yaşadıkları olay karşısında ki mağduriyetlerini anlatan Elif ve Vedat Güneş çifti başlarından geçenleri anlatarak bu mağduriyetlerine sebep olanlardan şikâyetçi olacaklarını söyledi.

Bebeğini Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde 35 haftalık erken doğumla dünyaya getirdiğini söyleyen anne Elif Güneş, doğumu gerçekleştirdikten sonra kızını kuvöze aldıklarını söyledi.

Elif Güneş, “Bir saate yakın orda kaldı. Kızımın beslenmesinde bir sorun olmayınca da bana getirdiler. Sonra bizi taburcu ettiler.” dedi.

“Çocuğu eve götürdükten sonra kusmaya başladı”

Bebeğinin  taburcu olmasından sonra bebeğini alarak evine gittiğini ve hiçbir sıkıntısının da olmadığını belirten anne Elif Güneş, 10 gün sonra bebeğinin sarılığının yükselmesinden dolayı tekrar hastaneye getirdiğini ve sarılık nedeniyle bir gün hastanede kaldıklarını daha sonra taburcu edildiklerini, ancak çocuğu eve götürdükten sonra kusmaya başladığını, bundan dolayı da bebeği hastaneye götürdüklerini söyledi.

“Bize teslim ettiklerinde bebeğimin kolu şişkindi”

Hastane de bebeğe bağırsak enfeksiyonu teşhisi konulduğunu ve bundan dolayı bebeğin yatışının yapıldığını belirten Elif Güneş şöyle konuştu:

 "13 gün boyunca hastanede kaldık. Bağırsaklarından tedavi görüyordu. 13 gün sonunda bağırsaklarındaki sorunun büyük olduğunu ve bazı tahlillerin Mardin'de yapılamadığını söyleyerek bizi Şanlıurfa'ya sevk ettiler. Bize teslim ettiklerinde bebeğimin kolu şişkindi. Sarmışlardı yarayı görmedim. Hastanedeki görevlilere kolunun neden bu kadar şiş olduğunu sordum. İlacın içinde karbondioksit var, normal dediler ve bizi gönderdiler." şeklinde konuştu.

“Doktorun anlattıkları karşısında adeta şok olduk”

Şanlıurfa`da, sevk edildikleri hastanede bebeğinin elini açtığında gördükleri karşısında şok olduğunu ifade eden anne Güneş, gittikleri hastanede durumu doktorun anlattıkları karşısında adeta şok olduklarını söyledi.

Elif Güneş, “Şanlıurfa'daki Doktor bu durumun Mardin'dekilerin sorumsuzluğundan kaynaklandığını söyledi. İğne yerinden çıkmış ve görmedikleri için ilaçlar deri altına gitmiş ve deri çürümüş, eti çürütmüş. Biz onlardan şikâyetçiyiz dava açacağız. Şikâyet edeceğiz. Bugün bize bunu yaparak gönderenleri yarın da başka çocukları böyle yapar." şeklinde konuştu.

Bebeğin vücudundan alınan et parçası nakledilecek

Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi plastik cerrahisinde bebeklerinin ameliyat edileceğini bilgisini aldıklarını belirten anne Elif Güneş, bebeklerinin elindeki çürümüş katmanın kaldırıp, yerine bebeğin vücudundan alınan et parçasının nakledileceğini söyledi.

Baba: Şikâyetçi olacağız

Konu ile ilgili olarak konuşan Baba Vedat Güneş ise Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde ki sağlık çalışanlarının bebeğini bu hale getirdiğini ifade ederek şikâyetçi olacaklarını söyledi.

İhmalkarlık yapılmışsa hesabı sorulmalı

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde Yenidoğan Uzmanı olarak görev yapan doktor ise bebeği bağırsak sorunlarından dolayı damar yolundan beslediklerini belirterek, yaşanan bir ihmalin söz konusu olduğunu ve bu ihmalkârlığı kimin yapmışsa ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir