• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Akranları tatilde onlar ailenin geçim derdinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da okulların tatil olmasıyla birlikte çocuklar sokaklarda ve parklarda oyun oynayıp tatile giderken, bazı çocuklarda ailelerinin geçim derdine ortak oldu.

Küçük yürekleri ile büyük yükün altına giren iki küçük kardeşin hayat mücadelesi ise yürek burkuyor.

Yaşları 11 ve 13 olan iki küçük kardeş, okulların tatil olmasını fırsat bilerek inşaatlarda yevmiye ile çalışan babalarına destek olmak için ellerindeki baskül ile yoldan geçenleri tartarak 8 kişilik ailenin geçimine katkıda bulunuyor.

İki küçük kardeş, kentin en işlek caddesi olan Gülistan Caddesi üzerine kırık bir baskülle insanları tartarak kazandıkları cüzi bir para ile ailenin geçimine katkıda bulunduklarını söylüyorlar.

Kentin kenar mahallelerinden biri olan Seyitler Mahallesi 3036 Sokakta ikamet eden ailenin çocuklarıyla konuştuk.

8`inci sınıf öğrenicisi Metin K. (13) ve 5`inci sınıf öğrencisi olan A.Rahman K. (11) kardeşler, okulun tatil olmasının ardından ailenin geçimine katkıda bulunmak için sokakta çalışmak zorunda kaldıklarını söylüyorlar.

Babalarının inşaatlarda yevmiye ile iş bulduğu takdirde çalışabildiğini aksi takdirde boş gezdiğinde ailece çok sıkıntı çektiklerini belirten çocuklar, bu yüzden babalarına katkıda bulunmak için okulun tatil olmasını fırsat bilerek 8 nüfuslu ailenin geçimine katkıda bulunduklarını söylediler.

“Aile bütçemize katkıda bulunuyoruz”

Sabri Ülker İlkokulu 8`inci sınıf öğrencisi olan ailenin büyük çocuğu Metin, yaşadıkları acı dramı şu sözlerle ifade etti: “Babamız, inşaatlarda yevmiye ile iş buldu mu çalışıyor. Ben ve kardeşim de, okulun tatil olmasını fırsat bilerek ailemizin geçimine yardımcı oluyoruz. Günde 5 ile10 lira arası kazanıyoruz. Kazandığım parayı eve veriyorum. Bu sayede evin ihtiyaçları karşılanıyor. Aile bütçemize katkıda bulunuyoruz.”

Okuldaki başarısından dolayı teşekkür belgesi aldığını belirten Metin`in tek isteği ise büyüdüğünde öğretmen olmak.

Her fırsatta Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü`nde çocuk işçilerine dem vuranların bu çocukların durumuna seyirci kalıp kalmayacakları ise merak konusu oldu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir