• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
Mardin`de iyilik sofrası kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı "İyiliklerle dolu bir ramazan yaşamak ve yaşatmak; toplumun farklı kesimlerini aynı sofrada bir araya getirmek" amacıyla "İyilik Sofrası" adıyla iftar programları gerçekleştiriyor. Bu programlardan biri Mardin`de gerçekleşti.

Mardin Müftülüğü bahçesinde yapılan iftara Mardin Valisi Ömer Koçak,  İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve davetliler katıldı.

Suriye ve Afganistanlı mültecilerin aileleriyle birlikte katıldığı iftar öncesinde Fuat Yağcı Camii Müezzzin Kayyımı Eray Gübay Kur`an-ı Kerim okudu. Ardından Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı iftar duası yaptı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı iftar sofrasında Müftülük personeli ve din görevlileri misafirlerine ikramları kendi elleri ile yaptı.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Diyanet İşleri Başkanlığının iftar programlarıyla ramazan ayı için belirlenen "Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her Zaman" mesajının, toplumun bütün kesimlerine ulaştırılması hedeflendiğini belirterek, bu etkinliklerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini bildirdi.

Afganlı misafirlerden bir kişi de misafirler adına söz alarak kendilerine gösterilen bu misafirperverlikten dolayı Müftülüğe ve Mardin halkına teşekkür ederek, Mardin`de kendilerine gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir