• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
`Çocuklarımıza sahip çıkmazsak, sokaklar çocuklarımıza sahip çıkar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitimci Recai Arı, "Yarınlarımızın teminatı olan, geleceğimiz olan çocuklar için yaşadığımız zamanda her zaman riskler ve tehlikeler vardır. Bunun mevimsel bir ayırımını yapmak çok doğru değildir. Lakin çocuk okul dönemlerinde, okul ile hemhal olduğu için bu tehlike var olmakla birlikte çok göze çarpmamaktadır." dedi.

" Asıl önemli tehlike, bozuk fikri akımların gençlere ve çocuklara enjekte edilmesidir "

 "Okulların tatil olması ile beraber çocukların zamanı çok olur. Zamanın çoğalması ile beraber çocukların başıboş olarak yapacakları her bir davranış onlar için bir risk ve tehlikedir. Kontrolsüz internet, kontrolsuz oyun salonları, kontrolsüz arkadaşlıklar bu risklerin ve tehlikelerin en bilinen başlıcalarıdır. Bunun yanında göz ardı edilen veya çok bilinmeyen daha büyük tehlikeler mevcuttur. Bölgemizde hızla yaygınlaşan uyuşturucu kullanımı ve bu kullanım yaş oranının giderek düşmesi çok büyük bir tehlikedir. Bunun yanında, ahlaksız ortamların çoğalması ve bunun teşviki ile ilgili söylem ve eylemler bir başka ciddi tehlikedir. Ama asıl önemli tehlikenin temelinde bozuk fikri akımların bilinçli bir şekilde gençlere ve çocuklara enjekte edilmesidir." dedi.

"Çocuklarımıza biz sahip çıkmazsak sokaklar çocuklarımıza sahip çıkar"

Bu kadar risklerin ve tehditlerin olduğu ortamda çocuklarımızı ve gençlerimizi korumanın tedbirlerini de almak lazımdır. Bunun için çocuklarımızı fıtratlarına uygun yetiştirmek gerekiyor. Çocukları camiye götürerek bunun ilk ve en önemli adımı atılabilir. Bununla beraber çocukların ebeveynleri, çocukları ile çok yakın bir ilişki içinde olmaları gerekir. Çocukları ile beraber hayırlı ortamlarda olmaları gerekir. Çocukları ile beraber hayırlı ortamlarda daha fazla zaman geçirmeye özen ve dikkat göstermelidirler. Unutulmamalıdır ki eğer çocuklarımıza biz sahip çıkmazsak sokaklar çocuklarımıza sahip çıkar." şeklinde konuştu. (Mehmet EREN - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir