• DOLAR 34.265
  • EURO 37.564
  • ALTIN 2896.099
  • ...
Anız ile birlikte elektrik direkleri de yandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`de yasak olmasına rağmen hasat sonrası yakılan anızlarla birlikte elektrik direklerinin de yanması sonucu merkez Artuklu ilçesine bağlı 4 köy karanlıkta kaldı.

Edinilen bilgiye göre, Yukarı Hatunlu, Kumlu ve Boztepe mahallelerine elektrik enerjisi taşıyan hatların bağlı bulunduğu ahşap elektrik direklerinden 4`ü, tarlalardaki anızlar yakılınca alevler arasında kalarak yandı. Kullanılmaz hale gelen direklerin devrilmesi sonucu, oluşan tehlikenin mal veya cana zarar vermemesi için Dicle EDAŞ ekipleri, hattaki enerjiyi kesti.

Yanan 4 direkler yenileri ile değiştirilecek

Her yıl hasat sonrası tarla sahipleri veya başkaları tarafından yasak olmasına ve cezai yaptırımı bulunmasına rağmen tarlalarda kalan anızların yakıldığına dikkat çeken Dicle EDAŞ yetkilileri, “Yakılan anızlar, her yıl bu tarlalardan geçen ahşap elektrik direklerimizin yanmasına, dolayısıyla birçok yerin elektriklerinin kesilmesine sebep oluyor. Daha geçen gün Şanlıurfa merkez Peyamlı köyünde anız yakılması sonucu 5 elektrik direğimiz yandı. Ardından Mardin`de yine anız yakılması sonucu 4 direğimiz yandı. 4 köye elektrik sağlayan direkler yanınca, mal ve can güvenliği için elektriği kesmek zorunda kaldık. Bununla ilgili bazı yerel gazeteler yanlış haber yaparak şirketimizi suçlasa da 4 köydeki kesintinin sebebi budur. Yanan direklerin yerine yenilerinin konulması ve bahse konu mahallelere yeniden elektrik verilmesi için çalışmalarımız tüm hızı ile sürmektedir.” şeklinde konuştu.

Dicle EDAŞ, konuyla ilgili olarak hem Mardin`de hem de Şanlıurfa`da hukuki süreç başlatacağını açıkladı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir