• DOLAR 34.237
  • EURO 37.546
  • ALTIN 2872.271
  • ...
Siirt-Pervari karayoluna heyelan meydana geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt-Pervari karayolunda yol genişletme çalışmalarının yapıldığı sırada meydana gelen heyelan büyük paniğe yol açtı.

Heyelanla birlikte kopan büyük kaya parçası yuvarlanarak yol kenarında bulunan kum birikintisine çarpması yolun trafiğe kapanması neden oldu. Yol, kayanın kaldırılması sonrası trafiğe açıldı.

Karayolları  94. Şube Şefi Selahaddin Direk konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Van bölgesine ait bir şantiyenin yaptığı 5 kilometrelik yol yapım çalışmaları sırasında heyelan meydana geldiğini açıklayarak, heyelan nedeniyle yola düşen dev kayalardan dolayı karayolunun trafiğe kapandığını, ancak karayolunun iş makinaları yardımıyla çevre güvenliği de sağlandıktan sonra yeniden servis yoluyla trafiğe açıldığını belirtti.

Pervari ilçesinde de devam eden yol yapım çalışmalarında zaman zaman yüksek tepelerden heyelanın yaşandığına dikkat çeken Direk şöyle konuştu:

“Daha öncede bir kayanın karayoluna devrilmesiyle yol trafiğe kapanmıştı. Dün benzer bir hadise tekrarlandı. Biz, vatandaşlarımızın can güvenliği için olay yerine ekipleri göndererek gerekli önlemleri aldırıyoruz. Dün kapanan karayolunda trafik,  iş manikaları yardımıyla açılan servis yoluyla sağlandı. Kayanın, yolun aşağısında bulunan Güleçler köyünü tehdit ettiği için güvenliği sağlayarak iş makinelerin yardımıyla kaldırma çalışmaları sürüyor. Kaya çok büyük olduğu için bu çalışmaların birkaç gün sürmesini bekliyoruz." dedi.

Olay yerinde çalışmalarını yürüten şirket çalışanlarıyla sürekli irtibatta olduklarını belirten Direk, İlçe kaymakamlığının da tedbir amacıyla yol yapım çalışmalarının devam ettiği bölgenin yamacında bulunan Güleçler köyünü dün gece acil bir şekilde boşalttığını belirtti.  (Muhammed Dayan İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir