• DOLAR 34.228
  • EURO 37.542
  • ALTIN 2881.582
  • ...
Vuslat FM`den Ramazan`da dolu dolu yayın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da 101.1 frekansından İslami içerikli yayın yapan Vuslat FM, Ramazan ayının girmesi ile yayınlarında düzenlemeler yaptı. Sabah, öğlen ve gece 3 cüz ve mealinin yer aldığı ‘Kur`an Hatmi` programının yanı sıra Ramazan`ın manevi iklimini yansıtan sohbet, vaaz istek programları da radyo dinleyicileri ile buluşuyor.

Ramazan yayınlarıyla ilgili İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) konuşan Vuslat FM Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Dağtekin, Ramazan ayı öncesi hazırladıkları reklam spotları ile dinleyicilerini oruç ayının manevi atmosferlerine hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.

“Ramazan`da yayın akışımızı tümüyle değiştirdik”

Ramazan`ın Kur`an ayı olduğunu hatırlatan Dağtekin, “Dinleyicilerimizi bu ayda Kur`an-ı Kerim ile buluşturmak adına Ramazan`da yayın akışımızı tümüyle değiştirdik. Bir gün içerisinde sabah, öğle ve gece olmak üzere 3 farklı ses ve kıraatten Kur`an-ı Kerim tilaveti vermeye başladık. Ayrıca Kur`an`ın daha iyi anlaşılması için meal programımızı da başlattık.” dedi.

Ramazan ayı yayın akışını detayları ile anlatan Dağtekin, “Yayın akışımız sadece Kur`an-ı Kerim ile sınırlı değil. Hafta içi her gün canlı yayınlanan ‘Ramazan İstekleri` isimli programımızda da dinleyicilerimizin Ramazan`la ilgili fikir, görüş ve paylaşımlarını yayınımıza aksettirmeye çalışıyoruz. Yine Peygamber efendimizin hayatının öğrenilip tam anlaşılması için ‘Onun İzinde` isimli program saat 12.00`de yayında oluyor.  Bu programda, Siyer Vakfı Kurucu Başkanı M. Emin Yıldırım hocamızın siyerle ilgili çalışmalarını dinleyicimizle buluşturuyoruz.”diye belirtti.

"Dolu dolu bir Ramazan programı hazırladık”

Dağtekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her sabah sesli kitap programımız var. Konu olarak da cömertlik, cennet ve cehennemi işliyoruz. Yine ‘Reyyan Kapısı` isimli programımız var. Cumartesi ve Pazar günleri ise saat 10.30`da bayan kardeşlerimize yönelik yine bayanların hazırlayıp sunduğu ‘Ramazan`dan Notlar` adıyla bir programımız var.”dedi. Ayrıca dua, Esmaul Hüsna ve tefekkür konulu yayınlarının olduğunu dile getirdi.

İslam`ın seçkin şahsiyetlerinin hayatlarının anlatıldığı bant tiyatrolarına da yer verdiklerini dile getiren Dağtekin, “Yine her Ramazan`da olduğu gibi ‘İftara Doğru` isimli programımızla dinleyicimizin karşısına çıktık. Her gün 18.30`dan akşam ezanına kadar farklı konu ve konuklarla yayındayız. Yine sabah ezanına kadar süren gece sahur programımız var. Yani dopdolu bir Ramazan ayı yayını Vuslat FM dinleyicilerini bekliyor. Onlara en güzelde Ramazan atmosferini yansıtmaya çalışacağız.”diyerek sözlerini tamamladı. (Ayhan Kaya - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir