• DOLAR 34.258
  • EURO 37.637
  • ALTIN 2871.17
  • ...
'Pazar yerlerinde kapalı ve soğutuculu sistem kurulmalı'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetim Kurulu Başkanı Şehmus Alparslan, sıcakların arttığı bu günlerde bilinçli gıda tüketiminin önemli olduğuna dikkat çekti.

Özellikle yaz aylarında pazar yerlerinden mevcut şartlarda sebze ve meyve dışında gıda temin etmenin risk ihtiva ettiğini dile getiren Alparslan, bu nedenle ilde bulunan pazar yerlerinin soğutuculu ve kapalı ortamda gıda satışına olanak verecek tarzda dizayn edilmesi gerektiğini belirtti.

Alparslan, kamu adına gıda resmi kontrolleri için yetki ve sorumluluğu bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yeterli ve etkili gıda kontrolleri yapabilmesinin gıda kontrol görevlisi sayısının ve bünyesinde bu amaçla istihdam ettiği gıda mühendisi oranının arttırılmasına bağlı olduğunu vurguladı.

Ev koşullarında hazırlanan yiyeceklerin her durumda güvenilir olduğunu söylemenin mümkün olamayacağını dile getiren Alparslan, bazı durumlarda sanayi ürünü gıdaların ev şartlarında hazırlanmış olan gıdalara nazaran daha güvenli olabileceğini kaydetti. Alparslan, sanayi ürünü gıdalar ile ilgili toplumda oluşmaya başlayan ve her zaman haksız olduğunun söylenemeyeceği algının gerekçeleri ile birlikte giderilmesinin etkin gıda kontrolleri ile mümkün olabileceğini ifade etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir