• DOLAR 34.263
  • EURO 37.594
  • ALTIN 2878.269
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırıkkale, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Kayseri, Niğde, Yozgat, Kastamonu, Ordu, Artvin ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in batısı ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırıkkale ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yetkililer vatandaşları, ani su baskınları ve sel olaylara karşı tedbir almaları konusunda uyardı.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve Hatay çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu, zamanla iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin batısı ile Kırıkkale, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Kayseri, Niğde ve Yozgat çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kuzeybatısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Kastamonu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Artvin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu, öğleden sonra Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Kuvvetli olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı 18/25

Ankara: Kuvvetli olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı 14/28

İzmir: Çok bulutlu 19/28

Adana: Gök gürültülü sağanak yağışlı 21/30

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık-sıcak 19/38

Batman: Az bulutlu ve açık-sıcak 19/39

Van: Az bulutlu ve açık 13/27 (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir