• DOLAR 32.469
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2435.94
  • ...
İspanya Erken Seçime Gidiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İspanya`nın demokrasi tarihindeki 11. kez düzenlenecek olan genel seçimler pazar günü yapılacak.

Bugüne kadar yapılan tüm anketler, ana muhalefetteki sağ görüşlü Halk Partisi`ni (PP) büyük favori olarak gösteriyor.

Normalde Mart 2012`de yapılması öngörülen genel seçimler, ülkenin yaşadığı mevcut ekonomik kriz ve iktidardaki Sosyalist İşçi Partisi`nin (PSOE) lideri, Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero`nun bu seçimlerde aday olmayacağıyla ilgili açıklamasının ardından olası bir siyasi istikrarsızlığın önlenmesi amacıyla 20 Kasım`a alınmıştı.

5 Milyonu Geçen İşsiz Sayısı

14 yıl süren istikrarlı ekonomik büyümeden sonra ilk kez 2008 ortasında küçülme gösteren İspanyol ekonomisi, son 3 yılda durağan düzeyde bulunuyor.

Ekonomi uzmanları 2016`dan önce İspanya`nın tekrardan ekonomik büyümeye başlamasını öngörmezken, Avro Bölgesi`ndeki borçlanma krizinden en fazla etkilenen ülkelerden birinin İspanya olması, her hafta spekülasyonlara yol açıyor. Ayrıca AB ülkeleri arasında, yüzde 22 ile işsizlik oranının en fazla olduğu ülke olan İspanya`da işsiz sayısının 5 milyonu geçmesi, halkta ciddi tedirginlik kaynağı...

Türkiye Açısından Seçimler

20 Kasım seçimlerine Türkiye açısından önemine bakıldığında ise, gerek PP, gerekse PSOE Türkiye`nin AB üyeliğini ``devlet politikası`` olarak görüyor.

Buna rağmen Medeniyetler İttifakı girişimine karşı çıkan, göçmenler konusunda biraz daha katı bir politika izleyen PP`nin olası bir iktidarının, ikili ilişkileri etkileme ihtimali de bulunuyor.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir