• DOLAR 34.228
  • EURO 37.94
  • ALTIN 2914.776
  • ...
Ramazan`ın vazgeçilmezi Halep Kahkesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te sadece Ramazan ayında yapılan Halep Kahkesi, sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor. Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Halep Kahkesi iftara doğru hazırlanıp tezgâhlarda iftar sofralarına sunuluyor.

Bir tür simit çeşidi olan kahkenin un, üzüm pekmezi, mahlep ve zeytinyağı ile yapıldığı ve Suriye mutfak kültüründen geldiği belirtiliyor. Halep Kahkesi`nin fiyatı 12 lira ile 15 lira arasında değişirken, Ramazan ayında iftar sofralarının en gözde yiyecekleri arasında yer alıyor.

Halep kahkesi Ramazan ayında en çok satılan bir tür simit çeşidi olduğunu belirten simitçi ustası Yaşar Enes, Halep Kahkesi`nin Antep`te yüzyıllardır süre gelen bir gelenek olduğunu söyledi.

Halep Kahkesi`nin Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi olduğunu söyleyen Yaşar Usta, Gazianteplilerce meşhur olan Halep Kahkesi`nin iftara doğru hazırlandığını kilo ile satılan kahkenin 12 liradan başlayıp 15 liraya kadar satıldığını belirtti.

Bu geleneğin güzel bir gelenek olduğunu belirten Yaşar Usta, Halep Kahkesi`nin Ramazan ayına has olduğunu belirterek, hem günlük olarak alan ve hem de sipariş olarak hazırlatan müşterilerinin olduğunu söyledi.

Antep`in daha önceleri Suriye`nin bir şehri olduğunu belirten Yaşar Usta, bu geleneğin o dönemden kaldığını ve halk dilinde genellikle Halep Kahkesi ile Ramazan Kahkesi olarak bilindiğini ifade etti.

Bu yıl fiyatların geçen yıla oranla yüksek olduğunu belirten Yaşar Usta, bunun da simitçiler olarak aldıkları ve kullandıkları ürünlere gelen zamlardan kaynaklandığını belirtti.

Ramazan ayında işlerinin yoğunlaştığını belirten Yaşar Usta, tüm şehirde bir hareketliliğin başladığını ve Ramazan ayının her yönüyle bereket getirdiğini sözlerine ekledi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir