• DOLAR 32.274
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2407.517
  • ...
ÇÜ`de başörtülü öğrencilerin başarıları dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) farklı fakülte ve yüksekokullar mezuniyet töreni düzenleyerek öğrencilerini uğurladı. Geçmiş yıllarda başörtüsü yasakları ile sıkça gündeme gelmiş üniversitede bu sene başarılı başörtülü öğrencilerin de ödül alması dikkat çekti.

ÇÜ`de ilk diploma töreni, Adana Sağlık Yüksekokulu, Eğitim Fakültesi ve Enstitülerinde düzenlendi. Törene katılan ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, mezun olan öğrencilerin ailelerine seslendi. Üniversite çalışmalarından bahseden Kibar, “Çeşitli zorluklara karşın, gençlerimizi çağın en büyük sermayesi yetişmiş insan gücüne katmak için üniversite olarak azami gayreti gösterdiğimizden emin olun. Onların yetişmelerinde sizlerin de inkâr edilemez katkılarınız olduğunu biliyoruz. Mesleklerinde uzmanlaşabilmeleri, iyi bir istikbâl kazanmaları için onları üniversitemize emanet ettiniz. Bizler de tüm üniversite olarak onları sizlere ve topluma yararlı birer insan olarak yetiştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık.” dedi.

“ÇÜ Eğitim Fakültesi bu yıl 937 öğretmen adayı mezun verdi”

Açık hava anfisinde gerçekleştirilen Eğitim Fakültesi mezuniyet törenine akademisyenler öğrenciler ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi`nin 1982 yılında kurulduğunu hatırlatarak bugüne kadar Türkiye`nin dört bir köşesinde, görev yapmaları için 25 binden fazla öğretmen yetiştirdiğini söyledi.

Kibar, Eğitim Fakültesi`nin 9 bölüm, 17 anabilim dalı, 143 öğretim elemanı ile 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 5 bin 575`i lisans, 616`sı lisans üstü ve 2 bin 30`u pedagojik formasyon olmak üzere toplam 8 bin`den fazla öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti verdiğini belirtti.

Dönem birincilerinin diplomalarını Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar verirken, öğrenciler diplomalarını aldıktan sonra keplerini havaya fırlatarak mezun oldu. Üniversitede başörtülü öğrencilerin başarıları dikkat çekti.

Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitüsü`nde de mezuniyet heyecanı vardı

Çukurova Üniversitesi Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin 33. Mezuniyet Töreni Mithat Özsan Amfisi`nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Enstitülerden 849'u yüksek lisans, 141`i doktora olmak üzere toplam 990 öğrenci diplomalarını almaya hak kazandı.

Enstitüler adına açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Behice Durgun yaparken, Rektör Kibar ise, 1982 yılında kurulan enstitülerden günümüze, bilim camiası, çeşitli kamu kuruluşları ve ülkemizdeki özel sektör hizmetine 13 bin 611'i yüksek lisans, 2 bin 341'i doktora olmak üzere toplam 15 bin 952 adet lisansüstü diplomalı mezun kazandırdıklarını söyledi.

Adana Sağlık Yüksekokulu ebe ve hemşireleri mezun etti

2014-2015 eğitim-öğretim yılını tamamlayan Adana Sağlık Yüksekokulu, Kongre Merkezi`nde düzenlenen törenle yeni mezunlarını verdi.

Dönem birincisi öğrencinin konuşmasıyla başlayan törende Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sait Polat, ebelik ve hemşirelik mesleğinin insanlık tarihinin en eski mesleklerinden biri olduğunu hatırlatarak, Yüksekokulun kuruluşundan bugüne kadar yaklaşık bin 500 ebe ve hemşire yetiştirdiğini söyledi. 2014-2015 döneminde ise 205 ebe ve hemşireyi mezun ettiklerini belirten Polat, ülkemizin sağlık ordusunda hizmet edecek mezunlar vermekten gurur duyduklarını söyledi.

Dönem birincisi öğrencinin yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, plaketini de Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sait Polat verdi. Tören mezun olan 205 öğrencinin diplomalarını akademisyenlerinden almasının ardından keplerini havaya fırlatmaları ile son buldu. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir