• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
`Vanlı Kardeşlerimizi Ensar Gibi Ağırlayalım!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Personelini olağanüstü toplantıya çağıran Seyhan Müftüsü Halil Uzun, Van`da meydana gelen depremzedeler için büyük katkıda bulunmanın gereği üzerinde durdu. Şu ana kadar 5 adet ev ve onlarca halı depremzedelere verilmek üzere hazır hale getirildiğini söyledi, yeni yardımlar için çalışma başlatılmasını istedi.

Müftü Uzun, "Gün dayanışma günüdür, gün günü kurtarma günü değildir. Gün hem Dünyayı hem Ukbayı kurtarma günüdür. Van`daki kardeşlerimiz bu gün açıkta, sefalette, karın altında aç iken, üşüyor iken, hangi gönül evinde ısınabilir? Tıpkı Mekkede`ki Müslümanlar Medine`ye nasıl hicret etmişlerse, bugün de Van Erciş`teki Müslümanlar girecekleri bir yuvası, kilitli bir kasası yok ama onların duası var. Biz bugün onların duasına talip olmalıyız."dedi.

Vanlı kardeşlerimizi Ensar gibi ağırlayalım.

Depremzedelerin Adana`ya göç ettiklerini belirten Uzun; "Türkiye`nin çeşitli illerine olduğu gibi Adana`ya Seyhan`ımıza da hicret vardır. Belki Medineli hicret eden Müslümanların karşılaması gibi şenlik ve kasidelerle karşılayamıyoruz. Yine Medine`deki yerlilerin ensarın hicret edenlere yaptığı gibi mallarımızın yarısını veremiyorsak da her mahalle Van`dan gelen depremzede muhacir aileyi barındıracak bir ev de mi bulamaz; onların sıcak bir ortama girmesini de mi sağlayamaz. Bizler vicdanlarını ve cüzdanlarını kasaya kilitleyen merhametsiz bir kitle olamayız."dedi.

Her Cami İmamı ve Cemaati, Depremzede Bir Aileye Bakabilir

Cami imamlarını göreve çağıran Uzun; "Her cami imamı ve cemaatı bir aileye bakabilir, her Kur`an Kursu öğreticisi talebeleriyle bir aileye bakabilir ve de bakmalı. Allah bunun hesabını bize sorar. Camiler sadece namaz kılınan yerler olmamalı, eğer böyleyse bu camilerimizin, aynı zamanda coşkusunu ve heyecanını kaybetmiş görevlilerimizin en kısa zamanda anjiyo olması lazım. Unutulmamalıdır ki kalp insanın içinde cami (mescid), cami (mescid) ise insanın dışındaki kalptir. Cami her sosyal alanda hizmetini sürdürmesi gerekir. Cami hayatımızın tüm sosyal alanı ve arenası olmalıdır. Olamıyorsa demektir ki o caminin en önemli hayat veren damarlarından birisi kapalıdır. Ey Hocalarım! O damarı açın, caminizin anjiyosunu yapın. Yapın ki merhamet tohumları yeşersin, yeşersin ki rahmet tanecikleriyle buluşsun, buluşsun ki evimizi-barkımızı, paramızı, kalbimizi ve gönlümüzü Van`dan gelen ve Adana`ya hicret eden kardeşlerimizle paylaşalım." dedi.

Uzun`un bu duygulu konuşması sırasında bazı Din Gönüllülerinin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Ayhan Kaya-İLKHA
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29202.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29203.jpg

 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29204.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29205.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir