• DOLAR 32.254
  • EURO 34.697
  • ALTIN 2398.84
  • ...
BM Mülteciler Yüksek Komiseri Gaziantep'te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa ve Gaziantep'te Suriyeli sığınmacıların kaldığı kamplarda incelemelerde bulunan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonia Guterres, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.

Guterres’i makamında karşılayan Şahin, Suriyelilerin yaşadığı sorunları dile getirerek, Suriyeliler sorununun sadece Türkiye’nin sorunu olmadığını, bütün dünyanın ve bütün insanlığın vicdanının sorunu olduğunu belirtti.

Türkiye’nin Suriyeliler konusunda yalnız bırakıldığını ifade eden Şahin, “Ortak proje üretelim noktasında şu ana kadar elle tutulur hiçbir şey gelmedi. Hem hükümetimizin hem de yerel imkânlarımızla halkımızın verdiği güçle 5 yıldan beri büyük bir gayret gösteriyoruz. Ama bu sorun yalnızca Türkiye’nin sorunu değil.” dedi.

Suriyeli sığınmacıların durumunun bütün dünyanın, bütün insanlığın ve bütün insanlık vicdanının sorunu olduğunu kaydeden Şahin, “Bu konuda özellikle sizin gibi liderlerin çok daha güçlü çözüm odaklı süreci yönetmesi gerekiyor. Ve artık hakikaten halkımız da Suriyeli mülteciler de biz yöneticiler de anlatmaktan yorulduk, çözüm istiyoruz. Net elle dokunulur projeler istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Guterres de ziyaretleri sırasında Türkiye'deki duruma dünya kamuoyunun dikkatini çekmeye çalıştıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Şahin, Guterres'e Gaziantep yöresine ait hediyeler takdim etti. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir