• DOLAR 34.217
  • EURO 37.951
  • ALTIN 2931.321
  • ...
Nusaybin`de sohbet halkası oluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin`de Melayê Torî olarak tanınan din âlimi, Nusaybin Müftülüğü İlçe Vaizi Ruhullah Öz, Ramazan ayı boyunca her gün ikindi namazı öncesi Merkez Çarşı Camiinde tefsir, hadis, kelam, ilmihal ve güncel dini konularda camii cemaatine sohbet veriyor.

İkindi namazına 1 saat kala başlayan sohbettin sonlarına doğru, cemaatin merak ettiği sorulara cevap veriliyor.

Yaptığı sohbet konusunda açıklama yapan Ruhullah Öz, bu hizmetle gayelerinin ibadeti adet olmaktan çıkarıp ona asıl kimliğini kazandırmak olduğunu söyledi.

İbadetlerin tıpkı yapılar gibi olduğunu ifade eden Öz, “Sağlam temeller üzerine inşa edilmeyen yapılar yıkılmaya mahkûm oldukları gibi, illet ve hikmet ilkelerine mebni eda edilmeyen ibadetler de ritüelleşmeye mahkûmdurlar. İbadeti adet olmaktan çıkarıp ona asıl kimliğini kazandıran illet ve hikmetine uygun ifasıdır. Bu düsturdan yola çıkarak, Müslüman bireyin hayatının şekillenmesinde önemli bir role sahip olan oruç ibadetinin ne anlama geldiği, hangi ilkeler üzerinde bina edilmesi gerektiği hususunda Nusaybinlilerle bir hasbıhal sohbetler serisi başlatmayı uygun daha doğrusu gerekli gördüm. Madem halk olarak kendimizi aç ve susuz bırakmaktayız, bari açlık ve susuzluğumuzu oruca dönüştürecek hamleler yapalım istedik.” dedi.

Peygamberimiz Hz Muhammed`in (sav) oruca biçtiği rolün sokaklarda olmadığını ifade eden Öz, “Zira İslam Peygamberinin oruca biçtiği rolün sokaklarımızda tezahür etmediğini görmek, ya da oruçlu kimselerin orucun koruyucu zırhından olması gerektiği gibi yararlanamadıklarına tanık olmak beni böyle bir vazifeyi yapmaya itmiştir.” şeklinde konuştu.

Öz, sohbet halkasının her geçen gün arttığını, programın Ramazan ayı sonuna kadar süreceğini ifade etti.        (Cihat Şayık-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir