• DOLAR 34.281
  • EURO 37.621
  • ALTIN 2885.341
  • ...
Erdoğan Midyat`ta camii açılışına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir haftadır hazırlıkları yapılan   Mardin`in  Midyat ilçesi ziyaretini gerçekleştirdi.  İstanbul`dan  Mardin`e 15.30 da özel uçağı ile  gelen  Erdoğan, Mardin`den Midyat`ta özel helikopterle geldi.

Yoğun güvenlik  önlemlerinin alındığı Midyat`ın Garnizon komutanlığına indikten sonra,  Kasr-ı Nehroz  oteline  geçerek, Birleşmiş Milletler iyi niyet elçisi Angelina Jolie ile  görüştü.

Görüşmenin ardından Cumhuriyet mahallesindeki Hacı Kasım Altunkaya camisinin açılışını yaptı. Minare ve bina  çatılarına keskin nişancılar konuşlandırılarak alınan yoğun  güvenlik  ile
gerçekleşen açılışa halk büyük ilgi gösterdi.

Erdoğan`a eşi Emine Erdoğan, Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Mardin eski milletvekili Muammer Güler, Mardin Büyükşehir Belediye  Eş Başkanı Ahmet Türk  ve Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu  eşlik etti.

Cami açılışında konuşan Erdoğan, “Midyat`ın saygıdeğer güzel insanları.Bugün  çok anlamlı bir açılış yapmak için buradayız. Hacı Kasım Altunkaya camisini ibadete açıyoruz. Bu cami yapısı ve külliyesiyle, medrese ve konferans salonuyla Midyat`ın geleceğine ışık tutacaktır. Bu nedenle Altunkaya ailesini tebrik ediyorum. Ayrıca 3 bin kişilik olması da bizi mutlu etti.  Biz de Rabbimize şöyle dua ediyoruz:
Ülkemizi ezansız, camilerimizi cemaatsiz ve ülkemizi camisiz bırakma  diyoruz.”  şeklinde konuştu. Erdoğan`ın dualarına halkın hep  beraber amin demesi dikkat çekti.

Erdoğan konuşmasının devamında, “Birliğimizin ve beraberliğimizin  zedelenmesine fırsat vermeyelim. Birbirimizi Allah için sevelim ki,  aramıza nifak  girmesin. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Kim Allah`tan çok korkuyorsa o üstündür. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Mübarek ramazan ayı hürmetine,  hepinizin ölmüşlerine rahmet diliyorum. Hepinize teşekkür ederim.” dedi .

Erdoğan beraberindekiler daha sonra  caminin  içini  gezdi.

Ardından  Midyat Belediyesini ziyaret eden Erdoğan daha sonra mülteci kampında mültecilerle iftar yemeği için Suriyelilerin barındığı kampa geçti.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan`ın Suriyelilerle birlikte yapacağı iftardan sonra  saat 22:00 de Midyat`tan ayrılacağı belirtildi.  (Süleyman Tunç /İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir