• DOLAR 34.269
  • EURO 37.619
  • ALTIN 2884.928
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin`den ayrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mardin`in Midyat ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir otelde 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle BM İyi Niyet Elçisi ünlü yıldız Angelina Jolie ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antanio Guterres`ı kabul etti.

Basına kapalı olarak yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Jolie otelde kalırken, Guterres ve Erdoğan otelden ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Midyat'ta otelde yaptığı görüşmenin ardından mültecilerin barındırıldığı kampa geçen Angelina Jolie, Ezidi sığınmacılar ile konuştu. Jolie, daha sonra basın toplantısının yapılacağı alana geçti. BM Yüksek Komiseri Antonio Guterres de, mülteci kampını Jolie'den ayrı olarak ziyaretlerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Midyat'ta işadamı kardeşler Masum Altunkaya ve Abdülkerim Altunkaya'nın vefat eden babaları Hacı Kasım Altunkaya adına yaptırdığı ve 18 milyon liraya mal olarak cami ve külliyenin açılışını yaptı.

Camii açılışına Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk de katıldı.

Seyitler Mahallesi'nde bulunan külliyenin içinde 3 bin kişilik cami, kadın ve erkekler için taziye evi, müftülük binası, kuran kursu yer aldığı açılış öncesi Erdoğan, cami avlusunda toplanan çocuklu ailelere oyuncak dağıttı.

Son olarak Çadır Kentte Suriyeli mültecilerle iftarını açan Erdoğan, iftarın ardından Mardin`den ayrıldı. (M. Salih Keskin/Süleyman Tunç – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir