• DOLAR 34.266
  • EURO 37.658
  • ALTIN 2888.569
  • ...
Tel Abyad`dan kaçan Suriyelilere iftar yemeği veriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, beraberindeki heyetle birlikte Akçakale`de Haliliye Belediyesi tarafından kurulan iftar sofrasında Akçakaleliler ve Suriyeli misafirlerle buluştu. Başkan Demirkol ve beraberindekiler, daha sonra Akçakalelilere ve Suriyeli misafirlere, yemeklerini ikram etti.

Telabyad`dan göç etmek mecburiyetinde bırakılan muhacirlerin yanında olduklarını söyleyen Demirkol, “Her platformda Telabyad`da yaşanan bu insanlık dramını tüm gücümüzle dünya kamuoyuna duyurmak için gayret sarf edeceğiz” dedi.

Akçakale`nin karşısında bulunan Suriye`nin Telabyad ilçesinde bir insanlık dramı yaşandığını söyleyen Demirkol, yaşanan insanlık dramında göç etmek zorunda kalan muhacirlerin yanında olduklarını ifade etti.

“Ayn el Arap için gösterilen hassasiyeti Tel Abyad için de bekliyoruz”

Demirkol, “Sadece iftarlara ilgi çekmek için değil, bölgede yaşanan insanlık dramını tüm dünyaya duyurmak ve tüm dünyanın geçmişte başka bölgelerde olduğu gibi bu bölgeyle de ilgilenmesini, Akçakale`nin karşısında bulunan Telabyad`da yaşanan insanlık dramına, tüm dünya kamuoyunun ilgisini çekmek ve insanların seyirci kalmamasını, bilhassa batı dünyasının bu olaya seyirci kalmamasını sağlamak için bugün buradayız.

Allah nasip ederse, her zaman için her platformda Telabyad`da yaşanan bu insanlık dramını tüm gücümüzle dünya kamuoyuna duyurmak için gayret sarf edeceğiz. Geçmişte Ayn el Arap`ta yaşanan olaylarda nasıl bütün dünya buraya geldiyse, şimdi Telabyad`da yaşanan bu dram için de tüm dünyanın buraya gelmesini temenni ediyoruz. Gücümüzün yettiğince, dilimizin döndüğünce insanlık dramını anlatmak için burada olacağız.” diye konuştu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir