• DOLAR 32.892
  • EURO 35.331
  • ALTIN 2461.798
  • ...
 "Çocuklarınızı camiye alıştırın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaz dönemi Kur`an kursu kayıtlarının 22 Haziran Pazartesi günü başlayacak olması dolayısıyla ebeveynlere çağrı yapan Şırnak İl Müftüsü Ahmet Özkan, okul döneminden sonra çocukların mutlaka Kur`an kursu ve camilere alıştırılması tavsiyesinde bulundu.

22 Haziran Pazartesi gününden 21 Ağustos`a kadar devam edecek olan Kur`an kursları ile ilgili açıklamada bulunan Özkan, kayıtların 150 cami ve 20 Kur`an kursunda devam ettiğini belirterek, “Malumunuz üzere mübarek bir aya başladık. Bu Ramazan ayının feyzi ve bereketi tüm İslam alemini kuşatmış bulunmaktadır. Bu yoldan hareketle okul çağını tatile ulaştıran çocuklarımızı yaz Kur`an kursua kaydetmemiz önem arz etmektedir. Pazartesi günü yani ayın 22`sinde tüm cami ve Kur`an kurslarımızda din dersleri, hocalarımız tarafından verilecektir. İki ay sürecek bu kurslarda yavrularımız hem Kur`an-ı Kerim öğrenecekler hem de dinlerini daha iyi öğrenme şansına sahip olabileceklerdir. Daha önce gelenler tekrar, yeni gelenler de Elifba`dan derse başlayacaklardır. Kur`an dersinin yanında namaz kılma, ahlak, akaid, Peygamber Efendimizin hayatı, yaş durumuna göre hadis ve diğer konuları öğrenme şansına sahip olabileceklerdir.” dedi.

Çocukların okul derslerinin yanında din dersinin de aksatılmaması gerektiğini belirten Özkan, “Çocuklarımız iyi bir aile ferdi ve topluma yararlı birey olması için mutlaka iyi yetiştirilmeleri gerekir. Bu zamanda başıboş bırakılan çocukların ne kötü alışkanlıklara müptela olduğunu hepimiz görebiliyoruz. İlgisiz çocuklar hemen arkadaş ortamına göre uyuşturucu ve internete kurban edilip ailenin elinden kayıp gitmektedir. Bu nedenle kendi çocuğumuzu onlardan biri olmaması için camiye ve Kur`an`a alıştırmamız gerekir. Pazartesi bütün öğrencilerimizi, çocuklarımızı camilere, Kur`an kurslarına gönderelim.” çağrısında bulundu.

Özkan, Ramazan ayının Kur`an ve ibadet ayı olması hasebiyle, aile büyüklerinin teravih ve diğer ibadetlerde mutlaka çocuklarını da bu ibadetlere alıştırmak için ellerinden tutup camiye götürmeleri tavsiyesinde bulundu.         (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir