• DOLAR 32.221
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2447.547
  • ...
Hurmaya talep az
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayına girilmesiyle beraber tezgâhlardaki yerini alan hurmaya eski talebin olmadığını söyleyen Hurma satıcıları, fiyatların fazla yüksek olmadığını, 7,5 TL`den başlayan fiyatlarla satılan hurmada her bütçeye göre hurma bulunduğunu söylediler.

Ramazan ayı öncesi ve ilk gününde hurma satışlarının iyi olduğunu belirten Hurma satıcılarından Salih Yıldız, her geçen gün satılarda düşüşün yaşandığını belirterek, “İsteyen 7,5 TL, isteyen 35 TL olan hurma da alabilir. Bu fiyatlarımız geçen seneyle aynı fiyatlar. Bizde fiyatlar değişmedi. Ramazan`dan önceki gün ve ilk günü satışlarımız iyiydi. Her geçen gün hurma satışlarımız azalıyor. Şuan da en çok satılan İran hurmasıdır. Fiyatı hem 10 TL hem en çok beğenilen hurma olduğu için vatandaşlar tarafından tercih ediliyor” dedi.

Meyan kökü tercih ediliyor

Ramazan ayında tercih edilen diğer bir gıdanın ise meyan şerbetinin özü olan meyan kökü olduğunu belirten Yıldız, “ Vatandaş meyan kökünü alıp evde kendisi şerbetini yapıyor. Yapılışı kolay.” diyerek meyan şerbetinin nasıl yapılacağı konusunda kısaca bilgi verdi. (Osman Öksüz - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir