• DOLAR 32.697
  • EURO 35.202
  • ALTIN 2444.096
  • ...
Gaziantep`te iftar çadırlarına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak hazırlanan iftar sofrası Şehreküstü Konaklarına kuruldu. Ramazan`ın ilk gününde binlerce vatandaş orucunu açmak için kurulan çadırda oruçlarını açtılar.

İftar öncesinde de kurulan platformda Hasan Bilecen ve Hüseyin Çalışkan Hoca tarafından dini sohbet ve ilahiler eşliğinde program yapıldı. Vatandaşlar merak ettikleri konuları hocalara sorarak bilgi aldı.

İftar öncesi  okunan ilahiler eşliğinde semazen gösterimi büyük beğeni toplarken, iftar programına katılan vatandaşlar söylenen ilahilere eşlik ettiler.

Ramazan ayının ilk gününde tüm vatandaşların Ramazan`ını kutlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, rahmet ve bereket ayının tüm insanlara hayır getirmesini dileyerek, Ramazan ayının insanlığa kardeşliğe, dostluğa ve ibadete vesile olmasını temenni etti.

Şehreküstü bölgesinde 2 bin kişilik iftar sofrası kurduklarını belirten Tahmazoğlu, “Burada Ramazan ayı boyunca günlük 2 bin kişiye iftar yemeği vereceklerini söyledi.

Bir oruçluya iftar açtırmanın ne kadar sevap olduğunu bildiklerini dile getiren Tahmazoğlu, Ramazan ayının ruh ve manasına uygun programlar yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Vatandaşlar ezanın okunmasıyla birlikte hep birlikte dualar okuyarak oruçlarını açtılar. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir