• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır Kızılay`ından Ramazan`da 6 bin kişiye yemek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Kızılay Derneği Diyarbakır Şubesi , 6 bin yoksul kişiye yemek dağıtımı yapılacak. Kızılay Diyarbakır Şubesi Ramazan ayı münasebetiyle, Ramazan ayı boyunca aşocağında 6 bin yoksul aileye haftanın  her günü  yemek ve 3 günü de tatlı ikram edecek.

Konuyla ilgili olarak Diyarbakır Kızılay Şube Başkanı Hikmet Hamzaoğulları İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunarak bilgi verdi. Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da Kızılay Diyarbakır Şubesi'nin yine faaliyetlerine devam ettiğini belirten Hamzaoğulları, bu Ramazan ayında 6 bin kişilik yemek dağıtma hedeflerinin olduğunu söyledi.

“5 bin 500 yoksul aileye yemek dağıtmaktayız”

Ramazan ayı dolayısıyla fakir ve kimsesiz vatandaşlara yardımlarını devam ettirdiklerini söyleyen Hamzaoğulları, “Bu sene 6 bin kişiyi kapsayan bir program dâhilinde, vatandaşlara vermiş olduğumuz yardımlar  bakımından bugün Ramazan`ın 2`inci günü olması dolayısıyla yemek ikramlarımız devam etmektedir. Şubemizde tecrübeli ustalar tarafından hazırlanan sıcak yemekleri, aşağı yukarı 5 bin 500 yoksul aileye yemek dağıtmaktayız. Ayrıca haftanın 3 gününde de tatlı vermekteyiz. Ardından da ailelere yetecek kadar ekmek veriyoruz. Bir aile aşağı yukarı 2 veya 3 ekmek almaktadır. Bu da kendilerine kâfi geliyor. Her Ramazan`da olduğu gibi bu Ramazan`da da çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Yoksul ailelere aş ocağı kartı  

“Yoksul aileleri kendi aileleri gibi kabul ettiği için, kolaylıkla gelip yemeklerini alıp çocuklarına götürebiliyorlar diyen” Hamzaoğulları, bu ailelerin isim listelerinin çocuk sayısı ile birlikte yıllardan beridir kendilerinde olduğunu belirterek, “Ayrıca vatandaşlarımız tarafından bize intikal ettirilen bazı yardım malzemelerini de yoksul ailelere veriyoruz. Bu yoksul ailelere 'Aş Ocağı Kartı' vermişiz ve vermeye devam ediyoruz.

Hamzaoğulları her sene olduğu gibi bu yıl da büyük kitlelere ulaşmak için esnaf ve duyarlı halkı yardıma davet ederek, bu şekilde olduğu takdirde daha güzel ve daha kaliteli hizmet sunacaklarını belirterek kendilerine yardım elini uzatan tüm hayırsever ve duyarlı halka teşekkürlerini iletti.  (M. Sıddık Bilge –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir