• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...

Şahinbey Belediyesi tarafından, kentsel dönüşüm bölgesinde yer alan Eski Garajlardaki oto tamirci esnafı, kendileri için yaptırılan ve esnafa 10 yıl vadeyle verilen Şahinbey Sanayi Sitesi`ne taşındı.

Yeni işyerlerinden son derece memnun olduklarını ifade eden oto tamirci esnafı, yıllardır dar sokaklarda ve küçük işyerlerinde geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını belirterek, 320 bin metrekare alan üzerine yapılan ve bin 16 işyerinden oluşan Şahinbey Sanayi Sitesi`ndeki yeni işyerlerine geçmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

30 yıldır aynı işyerinde esnaflık yaptığını söyleyen tornacı Murat Oğuz, dar çalışma alanından kurtuldukları için mutlu olduklarını söyleyerek, “Bundan sonra daha temiz ve geniş bir ortamda işlerimizi icra edeceğiz. İşyerlerimizden müşterilerimiz de memnun değil çünkü sokaklar ve işyerleri çok dardı. Şahinbey Sanayi Sitesi`nde müşterimizi daha temiz ortamlarda ağırlayabileceğiz.” dedi.

Oto tamircisi Adil Kılıç ise “Şimdiki işyerlerimizin bulunduğu sokaklar çok dardı. Bayan müşterilerimiz buraya gelemiyordu. İşyerlerine birden fazla araç girmiyordu. Taşınacağımız sanayi sitesinde ise yollarımız geniş, işyerlerimiz geniş ve temiz olacak.” ifadelerini kullandı.

Taşınma işlemlerinin Ramazan ayı içinde de devam edeceği bildirildi.    (İLKHA)