• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Boğulma olaylarına karşı uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Havaların ısınmasıyla beraber serinlemek amacıyla sulama kanallarına, baraj ve göl rezervuarlarına girilmesinin can kaybına yol açabileceği ve boğulma olaylarına dikkat çekmek amacıyla Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Konuyla ilgili Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü faaliyet alanında bulunan Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illerindeki mevcut sulama kanallarına su verilmeye başlanmasıyla birlikte boğulma vakalarının görülmeye başlandığı belirtildi.

DSİ`in konuyla ilgili yaptığı uyarıların hatırlatıldığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın can güvenliğinin korunması ve üzücü olayların yaşanmaması için söz konusu sulama kanallarına, baraj ve göletlere girilmemesi, 'suya girmenin tehlikeli ve yasak olduğu' uyarılarının vatandaşlarımızca dikkate alınması önemle rica olunur.” denildi. 

Son olarak açıklamada, “Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak çiftçilerimizi ve vatandaşlarımızı, uyarı levhalarına ve görevlilere uymalarını ve dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz. Tüm halkımıza önemle duyurulur.” ifadelerine yer verildi.   (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir