• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kardeşlik Platformu`ndan idam kararlarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya`da birçok STK`nın oluşturduğu Kardeşlik Platformu, Mısır`da Müslüman Kardeşlere verilen idam ve müebbet hapis cezalarını kınamak amacıyla, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyetinde bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasını İHH Temsilcisi Muhammed Çeçen okudu.

Batı`nın İslam alemini sömürge amaçlı kullandığına değinen Çeçen,” Ürettikleri kavramları kutsallaştırıp, yeryüzünü dizayn etmeye çalışıyorlar. Batı ve küresel güçlerin, bunları sadece ülkelerini sömürme amaçlarına hizmet eden  birer maske olarak kullandıkları, bugün yeniden tescil edilmiştir. Mısır`ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, henüz görevi  bir yılı dolmadan askeri bir darbe ile mahkum edilmiştir. Darbeyi protesto eden ve böylece iradelerine sahip çıkan yüzlerce sivil ve silahsız Mısırlı kardeşimiz katledilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Batı`nın demokrasi noktasında ikiyüzlü olduğuna değinen Çeçen,” Kardeşlik Platformu olarak Mısır cunta mahkemelerini ve kararlarını tanımıyor ve reddediyoruz. Hukuksuzlukların karşısında olduğumuzu ilan ediyor, darbeye karşı durduğu için katledilen kardeşlerimize rahmet, zulüm altında yaşayanlara sabır, ümmete birlik, basiret ve feraset diliyoruz. Her halükarda Mısır askeri darbesinin ve tüm darbelerinin karşısında olduğumuzu, mazlumlarla beraber olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz.” Şeklinde konuştu.   (Recep Fidancı-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir