• DOLAR 32.453
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2436.376
  • ...
Mursi`ye verilen idam kararı Diyarbakır`da protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye verilen idam kararının onanmasından sonra tepkiler gelmeye devam ediyor. Diyarbakır`daki 72 STK tarafından yapılan basın açıklamasında, tüm Müslümanlara çağrı yapılarak, ayağa kalkma ve mazlumlara sahip çıkma zamanının geldiği belirtildi.

Basın açıklamasını 72 STK adına okuyan Recep İdikut, darbeci cuntanın sözde mahkemelerinin dön Mursi, Bedii, Şatır, Biltacı ve Kardavi ile ilgili verdikleri idam kararlarını protesto etmek amacıyla toplandıklarını ifade etti.

İdikut, basın açıklamasının devamında, Mısırın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için darbeci cunta mahkemesinin bir idam kararını ömür boyu hapis cezasına çarptığını diğerini ise onadığını hatırlatarak, “ Ayrıca üç İhvan yöneticisi Muhammed Biltaci, Hayrat Şatır ve Ahmet Muhammed Abdulat`inin yanı sıra dahil olmak üzere 106 kişiye geçen ay verilen idam cezalarının onanmasını şiddetle kınıyoruz. Mursi`ye ve İhvan yetkililerine verilen idam cezası hukuku değil siyasi bir karardır” dedi.

İdikut, basın açıklamasının devamında, zalimlerin bir kez daha mazlum Müslüman halkın onur ve şerefini esir almak istediğini belirterek, özgürlük, adalet ve meşruiyet çağrıları ile meydanları tekbir sesleri ile inleten İslami hareketlerin zalimlerin iktidarlarını sarstığını açıkladı. 

İdikut,  basın açıklamasının devamında daha sonra, “ Halkların kendi iradesini ellerine alma çabaları bu nedenle zalimlerce bir cezalandırmaya, bedel ödetme kampanyasına dönüştürüldü.” İfadelerine yer verdi.

İdikut, basın açıklamasını şöyle sürdürdü: “ Onlarca yıl aradan sonra ilk defa Mısır halkının özgür iradesiyle seçtiği Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi destpotça görevden uzaklaştırıldı. Ardından masum halka yönelik Rabia Meydanı başta olmak üzere ülkenin bir çok yerinde kıyam eden halka yönelik katliama varacak cinayetler işlendi. Müslüman Kardeşler Cemaatinin önde gelen bir çok üyesi gözaltına alındı ve hukuksuz bir şekilde yargılanarak idam cezasına çarptırıldı. Sisi cuntası Mısır`ın umudu Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve cesur arkadaşlarına yönelik baskı zulüm ve kıyımları sınır tanımadan devam ettiriyor.”

Tarih boyunca zalimlerin yaptıklarından bigane olmadıklarını ifade eden İdikut devamla, “ Daha önceleri ataları firavunların, nemrutların ve tiranların işledikleri cinayetler birbirleriyle ne kadar çok örtüşmektedir. Darbenin hukuku budur. Sokaklarda canlı yayınlarda yüzlerce insanı katleden, slogan atanların üstüne kurşun yağdıran cezaevi aracında onlarca insanı boğan, kardeşlerimizi vahşi işkencelerle şehit eden zalimlerin hukuku ancak ataları gibi olur.” İfadelerini kullandı.

İdikut basın açıklamasının sonunda, Diyarbakırlı Müslümanlar olarak tevhidi ilkeleriyle adaleti tesis etmek ve özgürlüğün kapılarını açmak için mücadelelerinin arzın tamamında devam edeceğini açıklayarak, “ Unutulmamalıdır ki bizler başarı ve taltifi sahte ilahlardan değil yalnızca Allah`tan bekleyen Müslümanlarız. Zillete boyun eğene yazıklar olsun. İzzete talip olanlar için tüm Müslüman kardeşlerimiz için binlerce selam olsun.” İfadelerini kaydetti.

Basın açıklamasında ayrıca, polisin Diyarbakır`da hukuksuz bir şekilde İslami STK`lara yaptığı baskınlar kınandı. (Emrah Deniz-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir