• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Silopi'de engelli kıza tekerlekli sandalye yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak’ın Silopi ilçesinde doğuştan bacaklarından engelli olan Sevgi Tay’a (16) Silopi Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği tarafından tekerlekli sandalye verildi.

Silopi ilçesinde İbrahim Tay, kızı Sevgi Tay’ın bacaklarından felçli olmasından dolayı Silopi ilçesinde faaliyet yürüten Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği’ne başvurarak tekerlekli sandalye talebinde bulundu. Dernek Başkanı Abdullah Süer de sandalyesinin olmamasından dolayı Sevgi Tay’a tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Sandalyesi olmadığı için dışarda oynayan arkadaşlarını izleyemediğini söyleyen Sevgi Tay, artık rahatça dışarılarda dolaşacağını söyledi. Sevgi Tay, “ Allah Abdullah abiden razı olsun, bu en mutlu günüm olsun. Tekerlekli sandalyem ile her yere gidebilirim. Bu araba benim hayatım oldu. Benim canım kanım oldu. İyi ki babam bana bu arabayı almama yardım etti.” dedi.

Baba İbrahim Tay, kızının engelli olmasına rağmen hayata küsmediğini ve bu tekerlekli sandalye ile daha da çok mutlu olduğunu belirterek, tüm dernek üye ve gönüllülerine, destek çıkan herkese teşekkür ettiğini ve kızının rahatlıkla dışarıda dolaşabileceğini söyledi.

Dernek Başkanı Abdullah Süer de ileriki zamanda Kaymakam Ali Arıkan’ı ziyaret edeceğini ve mümkünse Sevgi Tay’a engelli akülü araç tahsisiA talebinde bulunacağını söyledi.       (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir