• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Öğrenciler tuvallerine barışı yansıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi'nin ‘Çözüm Süreci’ne pozitif katkı arz etmek amacıyla Diyarbakır il ve ilçelerindeki liseler arasında "Çözüm Süreci" temalı bir resim yarışması tamamlandı. Dicle Üniversitesi kongre merkezinde sergilenen resimlerde derece elde eden 5 öğrenciye ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Ödül törenine Dicle Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ayşegül Jale Saraç, rektör yardımcısı Profesör Doktor Sabri Eyigün, fakülte dekanları ve meslek yüksekokulu müdürleri, öğrencilerin eğitim gördüğü okul müdürleri, öğretmenleri ve aileler katıldı.

Açılışı gerçekleşen sergiyi gezen Rektör Saraç ve beraberindekiler, öğrencilerin tuvale yansıttığı resimleri ve vermek istedikleri mesajları çok beğendi. Saraç, “Öğrencilerimiz barışı ve kardeşliği renklerle ve verdikleri toplumsal mesajlarla gayet iyi yansıttılar. Geleceğimiz emin ellerde” dedi.

Ödül töreninde ilk olarak Bismil Anadolu Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi müdürlerine ve öğretmenlerine Ziraat Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Bekir Bükün, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Sait Yücel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Profesör Doktor İdris Kadıoğlu, Meslek Yüksekokulu Müdür Profesör Doktor Davut Karaaslan tarafından katılımlarından ötürü teşekkür belgesi verildi.

Yarışmada “Uçurtmalar” isimli eseri ile Bismil Anadolu Lisesi öğrencisi Esmanur Atalay birinci oldu. Atalay’a teşekkür belgesini ve 2 bin 500 TL değerindeki temsili çekini Dicle Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ayşegül Jale Saraç takdim etti.

“Ülkem Rengârenk” adlı çalışmasıyla ikincilik elde eden Bismil Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Dolan’a 2bin TL değerindeki temsili çeki ve teşekkür belgesini rektör yardımcısı Profesör Doktor Sabri Eyigün verdi.

“Karanlıktaki Işık” adlı çalışmasıyla Bismil Anadolu Lisesi öğrencisi olan Cerennur Kılıç üçüncü oldu ve bin 500 TL temsili çekini Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardımcı Doktor Doçent Doktor Adil Bucaktepe’nin elinden aldı.

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi olan Ali Durğın da “Bütünsellik” isimli eseri ile 4. oldu. Bin TL değerinde olan temsili çekini Fen Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Berrin Ziyadanoğulları’nın elinden aldı.

“Barışa Göç” adlı çalışması ile 5. Olan Ömer Durğın’a 500 TL değerinde olan temsili çekini rektör yardımcısı Profesör Doktor Sabri Eyigün sundu. Eyigün; “Çözüm Süreci temalı sergide gördük ki çözüm süreci berekettir, çözüm süreci renktir, barıştır” dedi.

Ödüllerin sahiplerini bulmasından sonra öğrenciler eserleri ile birlikte poz verdi. Tören, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ve öğrencilerin mutlu tebessümleri ile son buldu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir