• DOLAR 32.586
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2458.575
  • ...
Mersin`deki "Tren Kazası Davası" kararı ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin`de geçen yıl Mart ayında 12 kişinin ölümü ve 3 kişinin yaralanması ile neticelenen tren kazasıyla ilgili açılan dava karara bağlanmak üzere başka bir tarihe ertelendi.

İddianamede bulunan ve olaydan sonra düzenlenen bilirkişi raporuna göre, bariyer sürücüsü Erhan Kılıç yüzde 60, TCDD yüzde 30, servis şoförü Fahri Kaya ise yüzde 10 kusurlu bulundu.

Bariyer görevlisi Kılıç ile şoför Kaya hakkında taksirli ölüm ve yaralamaya neden olmak suçundan 15 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Mersin 1`inci Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar, kazada yakınları kaybedenlerin yakınları ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada kazaya ilişkin Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu İstanbul Trafik İhtisas Dairesi'nden gönderilen rapor okundu.

Rapora göre, bariyer görevlisi Kılıç`ın zamanında bariyeri indirmediği için asli kusurlu, sürücü Kaya`nın ise hemzemin geçide geldiğinde gerekli kontrolleri yapmadığı için tali kusurlu olduğu belirtildi.

Mahkeme heyeti davayla ilgili karar vermek üzere duruşmayı erteledi.

Geçen yıl 20 Mart`ta merkez Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu Mahallesi`nde hemzemin geçitte Mersin-Adana seferini yapan trenin Fahri Kaya`nın sürdüğü 33 M 1104 plakalı minibüse çarpması sonucu meydana gelen kazada 12 kişi hayatını kaybetmiş sürücünün de aralarında bulunduğu 3 kişi yaralanmıştı.     (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir