• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Son birkaç haftadır Silopi piyasasında bilgisayar satışlarında çok ciddi bir düşüş yaşandığını belirten PC satıcıları, yaşadıkları bu sıkıntının temel nedeninin ekonomik belirsizlik ve sonuçlarına bağladı.

Önceki yıllara nazaran bilgisayar satışlarında yaşanan düşüşün esnafı zor durumda bıraktığını belirten esnaflar, sadece bilgisayar satışlarındaki azalmadan yakınmayıp bütün teknolojik cihaz satışlarında gözle görülür bir düşüşün yaşandığını belirttiler.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Silopi elektronik eşya satıcılarından Mehmet Güneş, 17 yıldır bilgisayar satışı yaptığını belirterek, bilgisayar satışlarının bugüne kadar genel anlamda iyi gittiğini, ancak bu dönem bilgisayar satışlarının durma noktasına geldiğini söyledi.

Güneş, “Bilgisayar  satışlarına olan ilginin azalmasının en önemli nedeni, seçim dönemine denk gelmesi ve şuan ki koalisyon gerginliğinden dolayı ortaya çıkan belirsizliğin doğurduğu ekonomik sıkıntı.  Geçen senelerde bilgisayar satışlarımız çok iyiydi. Bu yıl karne döneminde birçok kampanya yapmamıza rağmen istediğimiz ilgiyi göremedik.” dedi. (İLKHA)