• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep'te 'Sivil Toplum Diyaloğu' paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlki Nisan ayı içerisinde Antalya’da düzenlenen diyalog panellerinin üçüncüsü 16 - 17 Haziran'da Gaziantep'te düzenleniyor. İki gün boyunca devam edecek olan panelin ilki bu gün başladı.

Özel bir otelde iki gün boyunca düzenlenecek olan Seminer, Medya, STK ve kamu kuruluşlarını temsilen alanında uzman kişilerin katılımıyla,  ‘Anlamak, Anlatmak, Anlaşmak’ başlıklı panelle başladı.

Gaziantep Medya Mensupları (GAMED) başta olmak üzere birçok STK’nın katıldığı seminerde, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin kamuoyunda daha iyi tanınması için kilit role sahip aktörler arasındaki iletişimin güçlendirilmesi hedefleniyor.

İki gün sürmesi planlanan seminerlerin ilk gününde alanında uzman aktörler katılımcılarla deneyimlerini paylaştı.

Ümit Armağan Feke’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde görev yapan Profesör Dr. Abdülrezak  Altun, Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü Medya ve Tasarım ile İletişim konusunda uzman olan Alman Andreas Treske, Gazeteci ve TV programcısı Zeynel Lüle birer sunum yaptı.

İki oturum şeklinde düzenlenen çalıştay da katılımcılar, Türkiye-AB ilişkilerinde oynadıkları rol ve kamuoyunun sürece yönelik bilgilendirilmesi için yapılan çalışmaların değerlendirme fırsatı buldu.

Panelde, Avrupa Birliği ile ilgili konular hakkında aktörler arası iletişim ve diyaloğun güçlendirilmesi, katılım sürecinde medyanın rolünün güçlendirilmesi, AB ile ilgili konularda medya kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının kamu kurumlarıyla iletişim ve ilişkilerinin güçlendirilmesi gibi konular ele alındı.

Sunumların ardından panelin ilk ayağı katılımcıların soru cevap bölümünün ardından sona erdi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir