• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Hiç kimse suyumuzu, havamızı kirletemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, katıldığı Gürsu Yeşil Çevre Arıtma Kooperatifi Genel Kurul toplantısında, “Çevre ile ilgili artık hiç kimsenin üretirken çevreyi göz ardı etme şansı yok. Hiç kimse ‘Ben üretiyorum, istihdam oluşturuyorum.’ bahanesi arkasına sığınarak çevremizi, toprağımızı, suyumuzu, havamızı kirletemez. Buna da hakkı yok.” dedi.

Gürsu Yeşil Çevre Arıtma Kooperatifi Genel Kurul toplantısında alınan kararla Yeşil Çevre'de kapasite 2015 yılı içerisinde 2 katına çıkıyor.

Yeşil Çevre Genel Kurul Toplantısında konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Değerli arkadaşlar çevre olmazsa olmazımız. Çevre konularında Bursa'nın sorunları var. Zaten Çevre Kooperatifinin de ortaya çıkması bu sorunları sanayicinin elini taşın altına koymak suretiyle kamuoyuyla bir iş birliği yaparak ortaya çıktı.” şeklinde konuştu.

“Eğer arıtma yapıyorsanız arıtmanın en önemli atığı olan çamuru bertaraf etmezseniz yaptığınız arıtmanın bir manası yok.” diyen Karaloğlu, “Çünkü arıtmanın çıktısı çamurdur. Siz bu çamuru bertaraf etmiyor da doğada tutuyorsanız aslında arıtma yapmıyorsunuz demektir. Hem Yeşil Çevre'nin hem de Bursa'nın sorunu çamur meselesidir. Bu sene 2015 yılında Büyükşehir Belediyemiz çok önemli bir çamur yakma tesisinin temelini attı. İnşaallah o bittiğinde Bursa'da özellikle evsel atıklardan kaynaklanan çamur meselesi çözülmüş olacak. Bildiğim kadarıyla çamur kurutma ve yakma ile ilgili Demirtaş Bölgesi deneme sürecini Çevre Bakanlığı'nın denetiminde tamamladı, inşaallah onlar devreye giriyor. Yeşil Çevre'de de bunu yapmış olursak Bursa'da arıtmalardan ortaya çıkan çamur meselesini de çözmüş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Çevre konusunda tolerans gösterilmeyeceğini de belirten Vali Karaloğlu, “Arkadaşlar çevre ile ilgili artık hiç kimsenin üretirken çevreyi göz ardı etme şansı yok. Bursa'nın bu konudaki toleransı tamamen bitmiştir. Herkes buna göre davranmak zorundadır. Hiç kimse ‘Ben üretiyorum, istihdam oluşturuyorum’ bahanesi arkasına sığınarak çevremizi, toprağımızı, suyumuzu, havamızı kirletemez, buna da hakkı yok.” diye konuştu.       (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir