• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Taliban`dan Burma için Cihad çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İhsanullah İhsan, ‘Burmalı gençlere sesleniyorum. Kılıçlarınızı alın ve Allah yolunda öldürün. Şüphe yok ki Allah bizimledir` şeklinde konuştu.

Pakistan Talibanı Sözcüsü, ‘Allah yolunda cihat etmenin yöneticilere karşı sürdürülen protesto gösterilerinin, yürüyüşlerin ve kınama ifadelerinin ne kadar zayıf olduğunu ortaya koyacağını` belirtti.

1.1 milyonluk Rohingyalı Müslüman azınlık, Budistler tarafından vatandaş olarak kabul edilmezken, söz söyleme hakkına da sahip değil.

Birleşmiş Milletler (BM) kayıtlarına göre 120 bin Rohingyalı Müslüman, canlarını korumak için civar ülkelere iltica etmek üzere deniz yolculuğunu göze aldı.

Pakistan Talibanı sözcülüğünce yapılan ‘cihad çağrısı` Afganistan İslam Emirliği Taliban Hareketi`nin Burmalı Müslümanlar hakkında yaptığı son açıklamanın ardından geldi.

Afganistan Talibanı tarafından yapılan açıklamada ‘Afganistan İslam Emirliği, Rohingyalı Müslümanlara karşı devam eden bu gaddarlık ve barbarlığı şiddetle kınar ve Birlemiş Milletler, İslam Konferansı, bölge ülkeleri, kadın, çocuk ve insan hakları kuruluşlarını Burma`daki insani krize karşı takındıkları sessizliklerini bozmaya ve Burma hükümetine Rohingyalı Müslümanlara uygulanan etnik temizliği durdurması ve suçluları adalet önüne çıkarması için baskı kurmaya davet eder` ifadelerine yer verilmişti.

Pakistan Talibanı, Rohingyalı Müslümanların acılarını paylaştıklarını belirttiği açıklamasında ‘askeri eğitim merkezlerimiz, kaynaklarımız, eğitmenlerimiz, halkımız ve tüm varlıklarımız sizin hizmetinizdedir` denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir