• DOLAR 32.556
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2445.715
  • ...
Türkiye kent konseyi'nden büyükşehire ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Durdu Yetkinşekerci’nin makamında gerçekleşen ziyarette kent konseylerinin yapısı, işleyişi ve sorunlara bakış açısı konuşuldu.

Yetkinşekerci,  Gaziantep’te bu dönem farklı bir kent konseyi oluşturduklarını ve sonuca rahat gittiklerini belirterek, “Birlik ve beraberlik içinde projeleri yürüttük.Bir ekip halinde beraber çalışıyoruz. Bizler kent konseyleri olarak Türkiye’de güzel işler yapmalıyız. Özellikle büyükşehirler olarak projelerimiz hakkında fikir alış verişlerinde bulunmalıyız. Kentin önemli sorunlarını gündeme taşımalıyız ve bunlara çözüm önerileri sunmalıyız.”değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep’te geride kalan kent konseyi toplantılarında eğitim, ulaşım ve imar konularını gündeme taşıdıklarını anımsatan Yetkinşekerci, bu konular üzerinde birçok çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Türkiye Kent Konseyleri Dönem Başkanı Hasan Soygüzel ise, Gaziantep’in yanı sıra birçok büyükşehirlere ziyaretlerinin olduğunu, kent konseyi üyeleri ile fikir alış verişlerinde bulunduklarını aktardı.

Şanlıurfa Eski Kent Konseyi Başkanı ve Türkiye Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Sabri Dişli, Antep’in Kurtuluş Savaşı’nda Urfa sanatçıları tarafından Osmanlıca yazılan, ancak sonra Türkçe’ye çevrilen “Şu Antep’in Yazısı” türküsünün tablosunu Yetkinşekerci’ye hediye etti.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir