• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
PKK`den Silahlandırma `Şenlikleri`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Hakkari

Çözüm süreciyle Bölgenin kan gölüne çevrilmesine göz yuman iktidar, açtıkları alanla ilgili her geçen gün yeni itiraflarda bulunmaya devam ederken, bölgeden gelen haberler gerçekleri gözler önüne seriyor. Beşir Atalay ve Yalçın Akdoğan inisiyatifiyle ateş topuna dönen Bölgeden her geçen gün gelen suikast haberleri yanında PKK faaliyetlerinin vardığı boyutlar daha net görülmeye başlandı.

Edinilen bilgilere göre, Belediyelerin şehir merkezlerindeki yerlerinden gereği gibi faydalanmayı yeterli bulmayan örgüt, bölgeler halinde köy ve şehir halklarını dağlara veya mesire alanlarına çekerek şenlik ve eğlenceler adı altında programlar düzenliyor ve yakın gelecekte gerçekleştirilecek serhıldan(başkaldırı)lar için eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapıyor.

ÖNCE KIZLI ERKEKLİ OYUN

Bu sözde etkinlikler çerçevesinde Hakkari Şemdinliye bağlı Çevre köyünde toplanan bölge insanlarına dönük bir propaganda şenliği düzenlendi. Alınan bilgilere göre dün gerçekleşen bu şenlik için gelen insanlardan önce telefonları alındı ve kayıt yapmanın yasak olduğu söylendi. Kızlı erkekli oynanan oyunlardan sonra yapılan toplantıda PKK kampından gelen kişiler ifşaatlarda bulundu. Yapılan kızlı erkekli oyunlarla halkın ahlakını dejenere etmek ve bu oyunlara katılmayanları tespit etmek amaçlandığı, bunun için de özellikle herkesin katılmasına özen gösterildiği belirtildi.

YÜKSEKOVA'NIN TAMAMI SİLAHLANDIRILDI

Çevre köyünde gerçekleştirilen bu 'güvenlikli şenlikte' konuşan dağ elemanları, silahlandırdıkları yerlerden de söz ettiler. Gelen haberlere göre, konuşan dağ elemanları Yüksekova'nın silahlandırılmasının tamamlandığını ancak Şemdinlinin silahlandırılma sürecinin daha devam ettiği belirtildi. Şemdinlinin tamamen silahlandırılmasının uzamasının sebebinin de 'eğitimin tamamlanamamış olması' şeklinde ifade edildiği belirtildi.

ŞEMDİNLİ'NİN 'EĞİTİM'İ DAHA DEVAM EDİYOR

Civar köylerin toplatıldığı Çevre köyü normalde boş bir köy olup arka tarafında da örgüt kampı varmış. 'Şenlik' için çağrılan insanlara verilen bilgiye göre Şemdinlinin örgütsel eğitim süreci devam ediyormuş bu eğitimin bitirilememesinin ve uzamasının sebebi de Şemdinli merkezdeki HDP'li kimi yetkililerin gevşekliğiymiş.

DEMİRTAŞ BUNA NE DİYECEK

Şemdinli Çevre köyünden gelen bu haberler örgüt güdümünde çalışan HDP Eşbaşkanı Selahaddin Demirtaş'ın son günlerdeki açıklamalarını akla getirdi.

PKK talimatları doğrultusunda faaliyet gösteren ve özellikle hükümetin geniş imkanları ve şer ittifakın tazyikiyle barajı aşmayı başaran HDP'nin eş başkanı Selahaddin Demirtaş'ın, 'Hizbullah'ın silahlandırılması'yla ilgili sarf ettiği sözlerin akabinden gelen bu haberlere ne diyeceği şimdiden merak konusu oldu. Ellerinde silah olmadını ifade eden Demirtaşın bütün parti üyelerinin silahlandırıldığı bizzat Demirtaş'ın da bağlı olduğu PKK yetkilileri tarafından Şemdinli Çevre Köyünde dün yine ifade edilmiş oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir