• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
`Polis, neden oğlum Aytaç`ın katillerini yakalamıyor?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran`ın kayın validesi Saliha Erdoğan, 23 seneden beri Şehitlik semtinde yaşadıklarını, Selahattin Demirtaş`ın annesi ve kızının bile gelip kendinden ders aldığını söyledi.

Damadının bölgede yaptığı iyiliklerle tanınan Müslüman bir şahsiyet olduğunu  belirten Erdoğan, damadının faillerinin 20 kişi olmasına rağmen yakalanmamasına tepki gösterdi.

“İslami çalışmalarından dolayı hedef seçilmiş olabilir”

Damadının hayırsever ve çalışkan olduğunu söyleyen Erdoğan, Aytaç`ın kendisinin İslam davasına hizmete adamış nadir şahsiyetlerden olduğuna dikkat çekti.

Şehit Aytaç Baran`ın kayınvalidesi Saliha Erdoğan, Baran`ın İslami çalışmaları ve halk nazarında sevilen bir insan olması nedeniyle hedef seçilmiş olabileceğini belirtti.

“23 yıldır bu semtteyiz; kimseyi incitmedik”

23 yıldan beri Şehitlik semtinde yaşadığını söyleyen Erdoğan, o semtte kimsenin kalbini kırmadıklarını, kimseyi rahatsız etmediklerini ve kimseye kendilerinden şikayet gitmediğine vurgu yaptı.

Erdoğan, “Aytaç Baran`ın tek suçu Müslüman olmaktı. Fakir fukaraya yardım kolileri götürürdü. Kimsenin hakkı yoktu onu katletmeye., çocuklarını yetim bırakmaya. Polisler, neden Baran`ın katillerini yakalayamıyor?” ifadelerini kullandı.

“Selahattin Demirtaş`ın annesine ve kızına Kur`an dersi verdim”

Kendisinin Selahattin Demirtaş`ın annesine ve kız kardeşine Kur`an-ı Kerim dersi verdiğini söyleyen Erdoğan, “Selahattin Demirtaş`ın babası gelip bana dedi ki, ‘Allah rızası için hanımım ile kızımla ilgilenin. Onlara bir şeyler öğretin. Bunu Demirtaş`ın Annesine babasına sorabilirsiniz. Kuran-ı Kerim dersi alan Annesine sorun, bizden ne zarar görmüştü. Ne hakkı vardı Demirtaş`ın damadımı vurdurttu. Torunlarımı yetim koydular. Hanımının boynunu büktüler. Allah, onun çocuklarını da yetim bıraksın.Torunlarımın katili Demirtaş ve yandaşlarıdır.” diye tepki gösterdi.

“Damadıma 20 kişi saldırdı ancak failler yok ortada”

20 kişinin damadına saldırdığını söyleyen Erdoğan, polislerin kameralardan failleri tespit etmesini istedi.

Damadının Yasin Börü`nün hocası olduğunu söyleyen Erdoğan son olarak, “Çocuklarını da Yasin gibi Aytaç gibi yetiştireceğiz. Dava için ne pahasına olursa olsun mücadele edeceğiz. Gençlerden isteğim, Yasin Börü`nün ve hocasının yolundan gitmeleridir.” tavsiyelerinde bulundu.

 (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir