• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Aytaç Baran İslami kimliğinden dolayı katledildi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bitlis İl Teşkilatı, yaptığı basın açıklamasıyla Diyarbakır'da Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'a düzenlenen silahlı suikastı kınadı. Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR İl Başkanı Celal Gül, Baran'ın siyasi kimliğinden dolayı değil İslami kimliğinden dolayı katledildiğine dikkat çekti.

Hayatını Kuran`a adayan,  fakir ve yetimlere yaptığı yardımlarla bilinen Aytaç Baran'ın PKK/HDP çeteleri tarafından katledildiğini ifade eden Gül, "Bu katliam yapılan ilk katliam değildir. Geçmişte de Müslümanları aynı şekilde katleden bu zihniyet, o gün nasıl emellerine ulaşamadılarsa bugünde ve yarında ulaşamayacaklar.

Kürdistan`ın İzzetli Müslümanları Allah`ın huzurunun dışında hiç kimseye başını eğmedi, bundan sonra da eğmeyecektir. Halkımızın huzuru ve barışı, dünya ve ahret saadeti için bugüne kadar mücadele ettik. Bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz. Uğrunda mücadele ettiğimiz bu kutsal İslam davasından hiçbir güç bize geri adım attıramaz." dedi.

İslam`a ve Müslümanlara savaş açanların tarih boyunca kaybettiklerini ve kaybetmeye mahkûm olduklarını belirten Gül, "Varlığımıza tahammül etmeyen bu zihniyete sesleniyorum; ‘Bizimle yaşamaya alışın. Farklı seslere tahammül gösterin. Kendiniz dışındaki düşüncelerin olduğunu anlayın ve kabul edin.

Yaptığınız eylem toplumda bir infiale sebep olduğunda işi her zaman sulandırıyorsunuz, yaptığınız iğrençliklerinize yenisini ekliyorsunuz. İftiralarla, komplo teorileriyle işin yönünü başka yerlere çekmeye çalışıyorsunuz. Mızrak çuvala sığmıyor artık. Önceniz, şimdi ve sonranızın aynasıdır.” ifadelerini kullandı.

“Aytaç Baran`ın faillerinden biri de hükümettir”

“Buradan devlete ve hükümete sesleniyorum” diyen Gül, “Aytaç Baran cinayetinin faillerinden biri de sizlersiniz. Sözde çözüm süreci adı altında 3 yıldır bu Müslüman Kürt halkını PKK`nin olmayan insafına terk ettiniz. Dağdaki silahlı unsurları şehir merkezlerine getirttiniz. Katledilen hiçbir Müslüman`ın failini bulmak istemediniz. Güçlendirerek şımarttığınız PKK/HDP çetelerini Müslümanların başına musallat ettiniz.

Bugüne kadar katledilen Müslümanların kanında eliniz olduğu gibi Aytaç Baran`ın kanında da eliniz vardır. Geride kalan bu yetimler kıyamet gününde sizlerden davacı olacaktır. Devlet olarak bu halkın can güvenliğini korumak zorundasınız. 6-8 Ekim ve Cizre olaylarında mütedeyyin halkın can güvenliğini sağlayamadığınız gibi vandallık yapanları da dışarıya salarak onlara cesaret verdiniz. Katliam yapanlar, saldırıları gerçekleştirenler belliyken ve bunlar dışarıda elini kolunu sallayarak dolaşırken saldırıya uğrayanlar gözaltına alınmışlardır. Devlet yaptığı bu zulümden derhal vazgeçmeli ve failleri ortaya çıkarmalıdır.” dedi.

“Aytaç Baran`a sıkılan kurşun tüm Müslümanlara sıkılmıştır”

Son olarak İslami camialara da seslenen Gül, “Aytaç Baran`a sıkılan kurşun bütün Müslümanlara sıkılan bir kurşundur. Aytaç Baran, siyasi kimliğinden değil İslami kimliğinden dolayı katledilmiştir. Bütün Müslümanlar bu vahşi çetelerin hedefindedir. 6-8 Ekim vahşetlerinde bu açık olarak görüldü. Eğer bu gün Müslümanlar olarak Katledilen Aytaç Baran`a sahip çıkmazsak yarın bu ateş herkese dokunacaktır.

HÜDA PAR Bitlis İl teşkilatı olarak vahşice katledilen Aytaç Baran kardeşimizin şahadetini tebrik ediyor, kendisine Allah`tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve dava arkadaşlarına sabırlar diliyoruz.” dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir