• DOLAR 32.819
  • EURO 35.362
  • ALTIN 2443.213
  • ...
BEST-DER `den taziye ve kınama mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te faaliyet yürüten Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Bitlis Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  (Best-Der)  Diyarbakır Yeni İhya Der Başkanına yapılan katliamı telin ederek taziye mesajı yayınladı.

Best-Der yönetim Kurulu adına kamuoyuna açıklanan telin ve taziye mesajında, 9 Haziran 2015 tarihinde evine giderken arkasından silahla saldırıya uğrayan Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran`a yapılan saldırının alçakça bir saldırı olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Yaşanan bu alçakça saldırı sonucu şehit olan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Yeni İhya Der başkanı ve aynı zamanda 6-8 Ekim saldırılarında vahşice katledilen 16 yaşındaki Şehit Yasin Börü ' nün hocası olan Aytaç Baran'a hocamıza Allah`tan rahmet, ailesine ve dava arkadaşlarına sabrı cemiller diliyoruz.” denildi.

Şehit Aytaç Baran`ın dava arkadaşlarına ve Yeni İhya-Der üye ve gönüllülerine de çağrıda bulunulan açıklamada, hiçbir şekilde hak olan davalarından taviz vermemeleri ve şehidin kutlu yolunu takip etmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

Açıklamada son olarak; “Bu saldırıyı gerçekleştirenleri Allah'tan, Kahhar ismiyle kahretmesini niyaz ediyoruz." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir