• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Yaz tatilinde çocuklarımızı Kur`an ile buluşturalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaz dönemini bir fırsat bilerek çocukların camilere yönlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan İmam-Hatip ve Kur`an eğitmeni Arif Elmasçı, öğrencilerin karne almasıyla birlikte girilen yaz tatili döneminde mutlaka çocukların camiye ve Kur`an kursuna gönderilmesi gerektiğini belirtti.

 22 Haziran Pazartesi günü eğitim-öğretime başlayacak olan Yaz Kur`an Kursları ile ilgili anne ve babalara seslenen İmam-Hatip ve Kur`an eğitmeni   Elmasçı, “Müslüman bir toplum olarak biz çocuklarımızı mutlak manada Kur`an ile buluşturmak zorundayız.”dedi.

Çocuklarını İslam ahlakıyla ahlaklandırma görevinin başta anne ve babalara düştüğüne dikkat çeken Elmasçı, “Bu bir anne ve baba olarak hepimizin görevidir. Bizler ebeveynler olarak bu noktada sorumluyuz.”diyerek öğrenciler ile öğrenci velilerine seslendi.

Elmasçı, “Öncelikle şunu bilmemiz gerekiyor Kur`an neden öğrenilmelidir. Kur`an Müslüman`ın hayat kitabıdır. Müslüman`ın hayatının kullanma kılavuzudur. Allah (cc) hiçbir dönemde insanlığı Kur`an`sız bırakmamıştır. Vahiy ile hareket ettiğimiz müddetçe o insan hiçbir zaman ne çevresine karşı ne tabiata karşı, ne insanlara karşı ve nede canlılara karşı asla zarar verebilecek bir duruma gelmeyecektir. Tam tersi Kur`an ile beraber yetiştirdiğimiz insanlar yeryüzünün en merhametli ve en adaletli insan olarak kendisine yakışanı yapacaktır.”şeklinde konuştu.

Allah`ın (cc) emaneti olan çocukların Kur`an ile buluşturulması gerektiğinin altını çizen  Elmasçı,, çocuklarımızı İslam`ın ön gördüğü şekilde onları yetiştirmek ve İslam ahlakıyla ahlaklandırmak gerektiğin belirterek,  “Kur`an Allah (cc) buyurduğu gibi insanlar için bir şifadır. Zalimlerinde hüsranını artıran bir kitaptır. Kur`an insanın psikolojisine, hayatına, ailevi yaşantısına ve toplumsal hayatına mutlak anlamda bir şifa kaynağıdır. Dolayısıyla Kur`an bu anlamda her insanın oksijen gibi, ekmek ve su gibi ruhen manevi hayatına ihtiyaç hissettiği ana kitaptır. Müslüman`ın olmazsa olmaz kullanma kılavuzudur. Bu kılavuza yetişkinlerin, erkeği, kadını, amiri, memuru, zengini ve fakirinin muhtaç olduğu gibi nitekim çocuklarımızın da ihtiyacı vardır. Bu açıdan çocuklarımızı Kur`an ile buluşturmamız gerekiyor.”ifadelerini kullandı.

Yaz tatilinin çocuklar için önemli bir fırsat olduğunu belirten Elmasçı, Müslüman bir toplum olarak biz çocuklarımızı mutlak manada Kur`an ile buluşturmak zorundayız diyerek, son yıllarda Kur`an derslerinin okullarda da seçmeli ders olarak verilmesinin yetersiz olduğunu söyledi.

Her yaştaki çocukların camilere ve Kur`an eğitiminin verildiği yerlere yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Elmasçı, “Çünkü okul döneminde çocuklarımız okul derslerinden dolayı çocukların pek fazla Kur`an üzerinde yoğunlaşmasına engel olmaktadır. Ama okulların kapanması ile beraber çocuklarımız   2-3 aylık gibi bir boş zaman yakalıyorlar. Bu da önemli bir fırsattır. Her yaştaki insanımızın Kur`an`ın ahlakına ihtiyacı vardır. Toplum olarak hepimizin Kur`an`ın nizamına ve hayat tarzına ihtiyacımız vardır.”diye konuştu.

Elmasçı, “Asrımızın insanlarının yaşadığı ahlaki çöküntünün, ameli noktadaki zafiyetlerinin ve Müslümanlar olarak yaşadığımız birçok sıkıntımız çevremiz ile akrabalarımız ile yaşadığımız ilişkilerde hep problem olduğunu görüyoruz. Bu manada her yaştaki çocuklarımızı camilere göndermemiz ve Kur`an eğitiminin verildiği yerlere göndermemiz büyük bir önem arz ediyor.”şeklinde konuştu.

‘Kur`an okumak edebin terbiyenin merkezidir ‘diyen Elmasçı, Kur`an`ın bir ahlak kitabı olduğunu belirterek son olarak şu ifadeleri kullandı.

“Bunu zaten Hz. Aişe annemize sorulduğunda görüyoruz. Peygamber Efendimizin ahlakının Kur`an olduğunu belirtiyor. Aslında Kur`an okumak ahlakın merkezidir.. Kur`an okumak güvenilir bir insan olmanın merkezidir. Kur`an okumak kişinin kendisi ile akrabaları ile ve çevresi barışık olmasıdır. Çocuklarımızı bu kaynaktan uzak tutmamamız gerekiyor. Yaz dönemini bir fırsat bilerek çocuklarımızı camilere yönlendirelim. Bu bir anne ve baba hepimizin görevidir. Bizler ebeveynler olarak bu noktada sorumluyuz. Burada çocuklarımızı ahlaki anlamda etkileyen sosyal medyadır, çevredir ve çocuğunu gelişimi ile duygu ve düşünceleridir. Çocuklarımız açısından dikkat etmemiz gereken temel hususlardır. Kur`an bize hem dünya hayatında hem de ahret hayatında bize lazımdır.” (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir