• DOLAR 32.591
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2461.837
  • ...
Boğulma tehlikesi geçiren çocukları kurtarırken kendisi boğulacaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus Kırklarsırtı Mahallesi Kasım Ekenler Bulvarı’ndaki DSİ kanalında giren 2 öğrenicinin boğulma tehlikesi geçirdiğini gören belediye işçisi, çocukları boğulmaktan kurtarırken kendisi de boğulma tehlikesi geçirdi.

İşçinin duran kalbi olay yerinde ve kaldırıldığı hastanede yapılan yoğun müdahale ile tekrar çalıştırıldı.

Alınan bilgilere göre, saat 15.00 sıralarında, Kırklarsırtı Mahallesi Kasım Ekenler Bulvarı yanından geçen DSİ kanalına giren 2 öğrenci, suyun akıntısına kapılarak yardım çığlıkları atmaya başladılar. O esnada kanal kenarında çim biçen ve Tarsus Belediyesinde yevmiyeci olarak çalışan Halil Çakmak (49), çocukları kurtarmak için kanala atladı. Suda çırpına çocuklardan birini kanalın kenarına iten Halil Çakmak, diğer çocuğunda tutmaya çalıştığında, suyun güçlü akıntısın etkisiyle,  aniden suda batıp çıkmaya başladı.

Çevredekilerin yardıma koşmasıyla her iki çocuk sudan çıkartılırken, suyun içinde bir anda kaybolan Halil Çakmak’ı aramaya başladılar.

Halk ve olay yerine gelen TAR-KUR Ekipleri tarafından sudan çıkarılan Halil Çakmak’a olay yerinde bekletilen 112 Acil Sağlık Ekipleri tarafından, yoğun şekilde kalp masajı ve nefes alması için teneffüs yapıldı.

Hemen ambulansla Medical Park Tarsus Hastanesine kaldırılan Halil Çakmak’a burada doktorlar tarafından yoğun kalp masajı yapıldı. Çakmak’ın duran kalbi burada tekrar çalışmaya başladı.

Yoğun bakım ünitesine alınarak solunun cihazına bağlanan Halil Çakmak’ın heyeti tehlikesinin devam ettiği, boğulma tehlikesi geçiren 2 öğrencinin ise durumların iyi olduğu belirtildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir