• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
PYD`den kaçan halkın durumu içler acısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesi ile Rakka kentine bağlı Telabyad bölgesi arasında PYD ile IŞİD arasında yaşanan şiddetli çatışmalardan dolayı bölge halkı, köylerini terk ederek kendini sınıra vurdu. Daha önce Kobani`de yaşanan drama benzer bir dramın yaşandığı bölgede sınırda bekleyen binlerce genç, yaşlı, çocuk ve kadın tahliye edilirken çok sayıda insanın da yolda hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Aynı şekilde hedef gözetmeksizin şehirleri bombalayan Amerika öncülüğündeki koalisyon uçaklarının söz konusu bölgeyi göçe zorlayarak PYD için bir alan açtığını PYD güçlerinin ise boşalan bölgelerde ilerlediği belirtiliyor.

Arap ve Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı bölgede PKK kontrolünde bir alan oluşturmak amacıyla demografik bir değişim için bölgedeki Arap ve Türkmenlerin göçe zorlandığı bunun için de koalisyon uçaklarının bombardımana hız verdiği belirtiliyor.

Dün Suriyelilerin tahliye edildiği bölgeye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş`un ise son yaşananları değerlendirirken ‘Son derece kanlı ve kirli bir oyunla karşı karşıyayız` demesi dikkat çekti.

Daha önce Türkiye içinde ve Suriye`de yaşanan olayların birbiriyle bağlantılı olduğuna dikkat çeken Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, Amerika`nın Türkiye`nin Suriye sınırında PKK kontrolünde bir alan oluşturmaya çalıştığını dile getirmişti.

Amerika uçakları PYD`ye alan açmak için bölgeyi bombalıyor

Resulayn bölgesi tarafından kendilerine saldırı düzenlendiğini ifade eden Suriyeli Abdulaziz, "Bölgeyi elinde bulunduranlar Resulayn bölgesinden bize saldırdılar. Bizler de her şeyimizi terk edip sınıra doğru kaçtık. Amerika uçakları şehirleri bombalıyor. Özellikle bu uçakların saldırmasının amacı bölgeyi boşaltmaktır ki bu bölgeye PYD`li Kürtleri yerleştirecekler. Anlayacağınız bu saldırılar bir bahane sonucudur.” ifadelerini kullandı.

Babasız çocuklarını alarak yaşanan saldırılardan kaçmayı başaran Suriyeli yaşlı kadın Delal ise, “Hava bombardımanı yaşandı. Atılan bombalarda evlerimizin hepsi yıkıldı. Bizler de köyümüzü boşaltıp kaçmak zorunda kaldık. Evlerimiz köylerimizin hepsi harbeye döndü.” dedi.

Bombardımandan kaçan aileler birbirini kaybetti

Hava bombardımanından kaçarken çocuklarını ve torunlarını kaybeden yaşlı kadın Halime ise, çatışmaların yaşandığını uçakların ise sivil halka hedef gözetmeksizin bombardıman yaptığını ve ağlayarak evlerini terk ettiğini söyledi.

Uçakların bombardımanı sonucunda evlerinin harabeye döndüğünü söyleyen Suriyeli Ahmet de, “Köylerimiz ve evlerimizin hepsi yakıldı, yıkıldı. Uçaklarla, tanklarla kısacası her türlü silahla bize saldırdılar. Kaçarken birçok aile birbirini kaybetti. Kimin nereye gittiği belli değildir. Bombardıman başlayınca insanlarda korku oluştu ve herkes bir yere kaçtı.” şeklinde konuştu.

IŞİD`in kontrolünde olan Telabyad`a yönelik Amerika öncülüğünde hava saldırılarının başladığını belirten Ali, kaçarken çok sayıda insanın yolda hayatını kaybettiğini çok sayıda insanın da yaralandığını söyledi.  (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir