• DOLAR 32.577
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2456.575
  • ...
Kızılay Bitlis şubesi stand açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızılay’ın kuruluşunun 147. yıldönümü münasebetiyle Kızılay Bitlis Şubesi tarafından merkez Ulu Cami önünde stant açıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kızılay Bitlis Şube Başkanı Hayretin Çoban, Türkiye Kızılay’ının 1868’de bir gurup idealist Osmanlı hekimi tarafından savaşta yararlanan askerlere yardım amacıyla, Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım cemiyeti adıyla kurulduğunu ifade etti.

Çoban, Bitlis şubesi olarak yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını gidermek adına birçok faaliyette bulunduklarını belirterek, “Kızılay Bitlis Şubesi olarak yaptığımız projeler kapsamında köy okullarında okuyan öğrencilere giyim, kundura ve kırtasiye yardımlarında bulunduk. Onlarca okulda yüzlerce çocuğa yardım yaptık.” dedi.

“Sadece öğrencilerle sınırlı kalmayıp, bizlere müracaat eden mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelere imkânlarımız dâhilinde yardımda bulunduk.” diyen Çoban, “Özellikle Suriye’den gelen ailelere yardımlarda bulunduk.  Ülke genelinde yaklaşık 700 şubemizle bu hizmetlerimizi aksatmadan devam ettireceğiz.” ifadelerini kullandı.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir