• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Matbaacılar Ramazan imsakiyelerine ilgiden memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan imsakiyelerine Batman’da büyük rağbet olduğunu dile getiren matbaacılar Ramazan ayı öncesi, iftar ve namaz vakitlerini gösteren imsakiyelerin 100 binlerce basıldığı ve rağbetin çok olduğunu ifade etti.

Manevi iklimin doruğa çıktığı Ramazan ayı öncesi, iftar ve namaz vakitlerini gösteren imsakiyelerin Batman esnafı tarafından basılıp hediye olarak dağıtılmasının da bu manevi iklimi hatırlattığına vurgu yapan Matbaacı Davut Başaran, Batman’da Ramazan imsakiyelerine büyük rağbet olduğunu belirtti.

Ramazan ayının halkın üzerindeki etkenlerden birinin de Ramazan imsakiyeleri olduğunu söyleyen Başaran, “Rahmet ayı olan Ramazan ayına sayılı günler kaldı. İmsakiyeler esnaf kardeşlerimiz bir nevi reklamı ve Ramazan ayının gelişini bizlere hatırlatan bir gelenektir.” dedi.

Ramazana bir ay kala Ramazan imsakiye sezonlarının başladığını belirten Başaran, “İmsakiyelerle gittiğimiz esnaflarımıza Ramazanı hatırlatıyoruz. Bu da bize Ramazan heyecanını veriyor. Her sene 100 binin üzerinde imsakiye basıyoruz. Bazı seneler 250-300 bine kadar da gidebiliyor. İmsakiyelere güzel bir rağbet var. Her ne kadar herkesin cebinde akıllı telefonlar varsa da yine de imsakiyelere güzel bir rağbet var. Özellikle Ramazana son bir hafta kala daha da yoğunlaşıyoruz. İmsakiyelerle Ramazanı hatırlatmak bizleri memnun ediyor.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir