• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Siirt’te açılan Girişimci Kurslarından faydalanarak KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden faydalanan ve işletmelerini kuran girişimcilerin işyerlerinin açılışı yapıldı.

Açılış törenine Siirt Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, KOSGEB İl Müdür Ömer Erkılıç, Esnaf ve sanatkârlar Odası Başkanı Rıfat Ayyıldız, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Mansur Özkılıç ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışlarda Siirt Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş yaptığı konuşmada; kentte KOSGEB desteklerinden faydalanarak kurulan işletmelerden ötürü mutlu olduklarını belirterek, özellikle bayan girişimcilerin artması gerektiğine vurgu yaptı.

KOSGEB İl müdürü Ömer Erkılıç ise, KOSGEB olarak yeni işletme açmak isteyenlerin yanında olduklarını, girişimci adaylarının girişimcilik eğitimini alıp yeni işletme kurdukları zaman KOSGEB olarak 30 Bin TL üst limitli hibe ve 70 Bin TL faizsiz sabit yatırım desteği verdiklerini söyledi.

Yaptıkları hibe ve kredi yardımında ayrıca kadın ve engelli girişimcilere yüzde 10 pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten Erkılıç, “İnşallah kurulan işletmeler ulusal pazarda söz sahibi olan işletmeler düzeyine yükselir” dedi.

İşletme yetkilileri ise bu mutlu günlerinde yanlarında oldukları için tüm davetlilere ve KOSGEB yetkililerine kendilerine sağladığı desteklerden dolayı teşekkür etti. (Muhammed Dayan -  İLKHA)