• DOLAR 32.46
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2435.993
  • ...
`Aytaç`ı,Yasin Börü ve arkadaşlarını katledenler Şehit etti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıyla katledilen Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran`ın binlerce seveninin katıldığı cenaze merasiminde konuşan, 6-7 Ekim olaylarında katledilen Şehit Hasan`ın  Babası Mehmet Gökgöz, Yasin Börü ve arkadaşlarını Şehit edenlerin Aytaç Baran`ın Şehit edenlerle aynı kişiler olduğuna vurgu yaptı.

 

Ailesi ve sevenleri tarafından öğle saatlerinde naaşı Dağkapı'da bulunan Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi morgundan alınan Baran, yüzlerce araçtan oluşan konvoyla Şehitlik semtinde bulunan Yeni İhya Der yanında bulunan Selahattin Avşar Camiine götürülerek cenaze namazı kılındı.

Daha sonra Bağlar'da bulunan Yeniköy mezarlığına getirilen Baran'ın naaşı burada binlerce seveninin katıldığı merasimle ebediyete uğurlandı.

“Ahlakı ve hayası ile Hz. Osman`ı andırıyordu”

Cenaze merasimine katılan Şehit Hasan`ın babası Mehmet Gökgöz, saldırıyı yapanların arkasında dış güçler olduğunu ve Aytaç Hoca`yı 20 yıldır tanıdığını belirtti.
Gökgöz, “Ben Hz. Osman`ı görmedim ama gerçekten Aytaç Hoca ahlakı ve hayası ile Hz. Osman`ı andırıyordu.Hz. Ömer gibi cesaretliydi.Şehit Yasin ve arkadaşlarını Şehit edenler ile Aytaç Baran`ı Şehit edenler arasında hiçbir fark yoktur. Müslüman bir toplumda Yezidileri meclise soktular. Bunlar Allah`a savaş açmışlar. Kesinlikle Amed sokakları onlara kalmayacaktır. Biz başaracağız, Şehit olmak ile biz bitmeyeceğiz. Peygamberler ve sahabeler davayı bırakmamışsa biz de bırakmayacağız. Zalimlerin karşısında dik duracağız. Bütün Müslümanlar, Aytaçtır, Riyad`dır, Yasin`dir, Hüseyn`dir, Hasandır. Ey bacılar, davaya sarılın. Ey gençler, Davaya tutunun. Yarın, Şehitler, yakamıza yapışıp hesap sorar. Bu canbedenden çıkmayana kadar vazgeçmeyiz bu davadan.” ifadelerini kullandı.

Gökgöz, konuşmasının devamında saldırıyı yapanların Aytaç Baran`la sorunlarının olmadığını, İslam ile sorunlarının olduğunu söyleyerek, Baran`ın kendini İslam davasına adamış olmasını delil gösterdi.

Bilindiği üzere Aytaç Baran, dün saat 14.30 sıralarında Şehitlik semtindeki evinden çıkarken uğradığı silahlı saldırıda katledilmişti. (M. Sıddık Bilge/Ali Fidancı - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir