• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu`ndan Baran Suikastine kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Dr. Davut Okçu, Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesinde İslami faaliyetlerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Yeni İhya Der`in Başkanı Aytaç Baran'ın katledilmesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yaptığı açıklamada, tarihi faili meçhuller, anarşi, terör ve darbelerle kirletilen Türkiye`nin artık geçmişine dönmek istemediğine vurgu yapan Okçu, “Seçim öncesinde Diyarbakır, İdil ve Lice'de cereyan eden olaylara karşı toplumun gösterdiği kararlı duruş takdire şayandır. Ancak gerek seçim sonuçlarının kutlanması sırasında meydana gelen taşkınlılar ve gerekse Diyarbakır'da İhya Der başkanının saldırıya uğraması bölgede tansiyonun yeniden yükselmesine yol açmıştır.” dedi.   

Son bir ay içinde meydana gelen şiddet olaylarının 90'lı yıllarda cereyan eden kaos ortamına zemin hazırlamasından endişe ettiklerini vurgulayan Okçu, çatışma ortamının ancak ve ancak puslu havayı seven hain kurtları memnun edeceğini söyledi.

Okçu, “Hükümet kurma çalışmalarının başladığı bu geçiş dönemi karanlık güçlerin en çok sevdiği ortamlardır. Bu nedenle özellikle güvenlik ve adalet kurumu saldırganları bulup cezalandırmak konusunda üzerine düşen görevi hassasiyetle yerine getirmelidir. Suçluların en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edilmesi toplumun en büyük beklentisidir. Suçluların, adalet karşısına çıkarılması toplum vicdanını da rahatlatacaktır. Unutulmamalıdır ki, binlerce faili meçhulün yaşandığı, binlerce insanımızın evini, barkını ve bölgesini terk ettiği 90'lı yılların geri dönmesi hiç kimseye fayda sağlamadı ve sağlamayacaktır.” diye konuştu.

“Faillerin yakalanması için ilgilileri göreve davet ediyoruz”

Okçu, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bu bağlamda siyasi partilerimizin gerek seçim öncesi, gerek seçim sırasında ve sonrasında cereyan eden şiddet olaylarına karşı ortak tepki vererek şiddeti lanetlemesi memnuniyet vericidir. Siyasi partilerimizin gösterdiği bu ortak reaksiyona toplumun da destek vermesi terörden, şiddetten ve kaostan nemalanan çevrelerin hesaplarını boşa çıkaracaktır. Kimden gelirse gelsin insan hayatını, insan hak ve hürriyetlerini hedef alan bütün şiddet olaylarını kınıyor ve faillerin en kısa zamanda yakalanması için ilgilileri göreve davet ediyoruz.”(İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir