• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

7 Haziran’da yapılan genel seçimler sonrası piyasada bir güvensizlik ortamının olduğunu belirten Kuyumcu sektörü, 25’inci dönem milletvekili seçimlerinden sonra altın fiyatlarının yükselişe geçtiğini dile getirdiler.

Seçimlerden sonra altın fiyatlarının 5 lira yükseldiğini kaydeden Kuyumcular,  doların yükselmesiyle birlikte altın fiyatlarının yükseldiğini, bundan dolayı kuyumculuk sektöründe durgunluk olduğunu belirttiler.

Türkiye’de doların yükselmesiyle birlikte altın fiyatlarının da yükseldiğine dikkat çeken Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, şuan hükümetin kurulmamasından dolayı bir belirsizlik olduğunu söyledi.

Özdinç, Şuan hükümetin kurulmamasından dolayı bir belirsizlik olduğunu belirterek, “İleriki günlerde ne olacağını tam olarak bilmiyoruz. İleriki günlerde neler olacağını daha iyi göreceğiz. Ancak şuanda bir kaos ortamı olduğunu söylemenin doğru olmadığı kanısındayım. Uluslararası piyasada yaşanan dengesizlikler de piyasayı olumsuz yönde etkiliyor.” ifadelerini kullandı.

“Önümüzdeki günlerde altının daha da yükseleceğini tahmin ediyorum”

Altın fiyatlarının her gün biraz daha yükseldiğini ve altın fiyatlarında dünden bu yana 3-4 TL arasında bir yükselmenin söz konusu olduğunu belirten Kuyumcu Akif Erçakallı, ileriki günlerde altının daha da yükseleceğini tahmin ettiğini söyledi.

Erçakallı, “Şu anki piyasa değerlerine baktığımızda altın ve doların ciddi anlamda yükseleceğini görüyoruz. Siyasetçiler bıraksın artık birbirleri ile uğraşmayı ülkenin sorunları ile uğraşsınlar. Usandık artık siyasetçileri çekişmelerinden. Onların hatalarının bedeli millete yansıyor. Olan yine halka oluyor.”dedi.

“Altın fiyatları seçimden sonra bir anda yükselişe geçti”

Altın fiyatlarının seçimden sonra yükselişe geçtiğini dile getiren Kuyumcu Muhammed Canpolat ise, “Altın fiyatları seçimden sonra bir anda yükselişe geçti. Cuma günü kapanış ile Pazartesi açılış fiyatları arasında 5 TL fark var. Dolarda ciddi bir yükseliş var. Şuan halk iyice etkilendi. Tabi vatandaşların bu durumdan etkilenmesi haliyle bizi de etkiliyor. Eğer şuan bir istikrar olmazsa, altın fiyatları daha da yükselir diye düşünüyorum.”şeklinde konuştu.

“3 gündür beklemediğimiz bir durgunluk var”

Kuyumcu sektörünün Pazartesi gününden itibaren bir durgunluk içerisinde olduğunu ifade eden Kuyumcu Vedat Demirbilek ise, işlerinin şu an çok durgun olduğunu ve altın piyasasının çok yükseldiğini söyledi.

Demirbilek, “İleriki günler neyi gösterir tam olarak bilmiyoruz. Ama şuan esnafın hali ortadadır. Şuanda ne olacağını bilmiyoruz. Hükümetin kurulmasını bekleyeceğiz. 3 gündür beklemediğimiz bir durgunluk var. Gaziantepli kuyumcular olarak bizde genel bir durgunluk var. Dolayısıyla bu durgunluğun Türkiye’de de olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)