• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
Devlet Su İşleri tehlikeli sularda yüzme konusunda uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Havaların ısınmasıyla beraber serinlemek amacıyla sulama kanallarına, baraj ve göl rezervuarlarına girilmesinin can kaybına yol açabileceği ve boğulma olaylarına dikkat çekmek amacıyla Devlet Su İşleri tarafından 4 bin 200 kişi ve kurumlara uyarı mesajı gönderildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinin yaptığı açıklamada “Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü tarafından faaliyet alanında bulunan Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, ve Şırnak illerinde bulunan sulama tesislerinde; 2015 yılı sulama sezonunun başlandığı ve havaların ısınmaya başlaması ile birlikte serinlemek amacıyla sulama kanallarına, baraj ve göl rezervuarlarına girilmesinin can kaybına yol açabileceği,  boğulma olaylarına dikkat çekmek ve gerekli uyarı ile bilgilendirmenin yapılması amacıyla sistemimizde kayıtlı bulunan 4 bin 200 kişi ve kurumlara SMS' de gönderilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın devamında yetkililerin gerekli uyarı ve çalışmaları yaptığı ve yapılan uyarılara rağmen 31 Mayıs   tarihinde Deve geçidi baraj gölünde 19 yaşında bir gencin boğularak hayatını kaybettiği belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir