• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Batman`da Jeotermal Kaynaklar Sempozyumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Güneydoğum Derneği ile Jeofizik Mühendisleri Odası işbirliğiyle Batman`da "Doğu ve Güneydoğu`nun Jeotermal Kaynakları" konulu sempozyum düzenlendi. 
 
Güneydoğum Derneği ile Jeofizik Mühendisleri Odası işbirliğiyle 17-18 Kasımda "Doğu ve Güneydoğu`nun Jeotermal Kaynakları" konulu Sempozyum bugün saat:13.00`da Batman Üniversitesi konferans salonunda başladı. İki gün sürecek programda bölgenin jeotermal kaynakları ele alındı. 
Daha önce katılacağı söylenen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Batman Valisi Ahmet Turhan program değişikliği nedeniyle Sempozyuma katılamadılar. 
 
Sempozyuma Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen, MTA Genel Müdür Yrd. Hayrullah Dağıstan, Batman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Bilgin, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, Jeofizik Mühendisleri Odası, MTA`dan Ahmet Üçer, DİKA Batman Koordinatörü Kadir Öz ve öğrenciler katıldı. 
 
Enerji Tabii ve Kaynaklar Bakanı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen`in konuşmacı olarak katıldığı Sempozyum`da açılış konuşmasını Sempozyumu düzenleyen Güneydoğum Derneği`nin Başkanı Duygu Sucuka yaptı. 
 
Sempozyuma ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam,"Bu Sempozyuma Türkiye`nin diğer illerinden ve kurumlarından konuşmacıların davet edilmesi bizleri çok mutlu etti. Çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Böyle etkinliklere her zaman ev sahipliği yapıyoruz ve yapmaya da hazırız." diye konuştu. 
 
Sempozyumda söz alan Enerji Tabii ve Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen, "dünyanın nüfusu bugün 7 milyar olduğunu ve bunun önümüzdeki yıllarda 9 milyara tekabül edeceğini söyleyerek, Dünya nüfusu gittikçe artıyor, nüfus arttıkça enerji kullanımı da paralel olarak artış gösteriyor. Enerji kaynaklarının da sürekli tüketilmesi dünyanın yaşam geleceğini tehdit altında bırakıyor. Bilim adamlarının yapmış olduğu açıklamalarda da global ısınma ve iklim değişiklikleri ve sera gazlarının olumsuz etkileri insanların yaşam alanlarını daraltacak tehditte uzanıyor. Türkiye çok hızlı bir enerji artırımına gidiyor. Son 10 yılda Çin`den sonra Türkiye geliyor. Ülkemiz jeotermal enerjisini yüzde 45 oranında artırdı. Dünya geneli jeotermal enerji çok büyük bir etkene sahiptir. Biz ülke olarak da bunu verimli kullanarak önemli bir enerji dinamiği oluşturuyoruz." dedi.
 
M.Sait Çelik -İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir